Juventus, acuzată de rasism? Scandal după o imagine publicată. Sponsorul principal a reacționat imediat

2 luni in urmă 14

  • Liga 1: FC Botoșani - UTA Arad, vineri, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CS Mioveni - CFR Cluj, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Juventus, acuze de rasism?

"Bătrâna Doamnă" a publicat pe contul oficial de Twitter al echipei feminine o imagine cu fotbalista Cecilia Salvai, care avea pe cap o pălărie mică, de origine asiatică. Salvai își ținea și ochii imitând o persoană asiatică.

Postarea a fost ștearsă după 20 de minute, însă în tot acest timp au existat în jur de 8.000 de comentarii și reacții negative. Între timp, Juve și-a cerut scuze de două ori: o dată pe contul de Twitter și încă o dată pe site-ul oficial.

Adidas i-a "chemat la ordin" pe cei de la Juventus

Sponsorul principal a reacționat imediat și a stabilit deja o discuție pe această temă cu șefii lui Juve. Asta mai ales după ce, în poza respectivă, făcută la baza de pregătire, Salvai era îmbrăcată în tricoul sponsorului principal, Adidas, care virează în conturile clubului 51 de milioane de euro pe an.

Adidas și-a prelungit contractul cu Juventus în 2018, când s-a aflat de transferul lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. De altfel, Adidas a prelungit contractul până în 2027 și a dublat suma "vărsată" la Juve, de la 23,25 de milioane de euro la 51.

Acum însă e posibil să-i sancționeze pe cei de la Juve, sau chiar să rezilieze înțelegerea, dacă ei consideră situația una gravă.

"Adidas condamnă rasismul, indiferent dacă este intențoinat sau nu. Nu există loc pentru așa ceva în sport și în societate și vom discuta cu clubul despre această problemă", a declarat un purtător de cuvânt de la Adidas.

Etichete: juventus , rasism , adidas , cecilia salvai
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă