Justin Trudeau, premierul Canadei, s-a vaccinat cu serul AsteaZeneca. „Sunt foarte fericit”

1 săptămână in urmă 19


Premierul canadian, Justin Trudeau, a sosit vineri în costum şi cravată împreună cu soţia sa la o farmacie din Ottawa, unde a primit prima doză a vaccinului AstraZeneca, ser care a suscitat rezerve din cauza cazurilor rare, dar grave de cheaguri de sânge raportate în unele ţări, informează Agerpres, care citează AFP.


În vârstă de 49 de ani, Justin Trudeau s-a dezbrăcat în faţa camerelor de cămaşa sub care îşi pusese un tricou pentru a facilita vaccinarea.


„Sunt foarte fericit”, i-a transmis asistentei medicale care i-a administrat vaccinul deasupra unui tatuaj de pe braţul stâng.https://www.youtube.com/watch?v=WGsYkrKxyj8

„Este o uşurare să ştim că acest gest simplu te ajută să te protejezi pe tine, dar mai ales la protejarea celor pe care îi iubim în jurul nostru”, a afirmat Justin Trudeau în faţa reprezentanţilor presei.


Dacă este şi rândul vostru, vă invit să vă faceţi o programare cât mai curând posibil. Cel mai bun vaccin este cel care vi se oferă

Justin Trudeau:

Sophie Grégoire Trudeau, soția premierului canadian, a contractat COVID-19 în martie 2020, obligându-l pe Justin Trudeau să intre în carantină la reşedinţa sa din Ottawa.


Do your part. Get your shot. https://t.co/3UJJt9jpqz pic.twitter.com/gaI55ctJa9

— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) April 24, 2021

Majoritatea provinciilor canadiene au extins în această săptămână accesul la vaccinul AstraZeneca pentru persoanele de peste 40 de ani, care până atunci fusese rezervat celor în vârstă de cel puţin 55 de ani.


Comitetul ştiinţific care consiliază Ministerul canadian al Sănătăţiia recomandat, vineri, să se reducă acest prag de vârstă la peste 30 de ani. 


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă