Justin Trudeau a fost lovit cu pietre în timpul unei acțiuni de campanie electorală / Premierul canadian nu a fost rănit / Opoziția din Canada: ”Violența politică nu este niciodată justificată”

1 lună in urmă 29

Primul ministru canadian Justin Trudeau a fost lovit de mai multe pietre aruncate de protestatari în timpul unei opriri, în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare, anunță BBC. Oficialul se întorcea la autobuzul de campanie după ce a vizitat o fabrică de bere, când a fost lovit de mai multe pietre mici aruncate dinspre un grup de protestatari. Trudeau nu a fost rănit.

Premierul a convocat alegeri rapide la mijlocul lunii august, în speranța de a obține un guvern majoritar pentru partidul. Campania a fost întreruptă de demonstrații împotriva mandatelor vaccinului Covid-19 și a altor restricții. În urmă cu două săptămâni, primul ministru a fost nevoit să anuleze un miting electoral după ce o mulțime de protestatari furioși au blocat evenimentul.

Potrivit unui reporter al știrilor naționale CTV din Canada, două persoane care călătoreau într-un autobuz media au fost, de asemenea, lovite de pietre, însă nu au fost rănite.

Erin O’Toole, liderul partidului conservator, de opoziție, a descris incidentul ca fiind „dezgustător”. „Violența politică nu este niciodată justificată și mass-media noastră trebuie să fie liberă de intimidare, hărțuire și violență”, a scris el pe Twitter.

Planurile dlui Trudeau pentru certificatele de vaccinare au devenit o problemă cheie înainte de alegerile din 20 septembrie. Luna trecută, guvernul a anunțat că toți funcționarii publici – inclusiv lucrătorii din sectoarele reglementate la nivel federal, cum ar fi transportul feroviar – trebuie să fie vaccinați până la sfârșitul lunii octombrie sau riscă să-și piardă locurile de muncă. Canada are una dintre cele mai mari rate de vaccinare Covid din lume.

foto: Justin Trudeau Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă