Justin Ștefan a pus tunurile pe FRF, după greșelile de arbitraj: „Avem deja două mașini de VAR!”. Reacție dură la adresa lui Răzvan Burleanu | EXCLUSIV ProSport Live

1 săptămână in urmă 4

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii ProSport Live, despre problemele de arbitraj din Liga 1 și despre stadiul implementării VAR-ului în România.

Acesta susține că tehnologia VAR este deja pregătită pentru a fi pusă la dispoziție instruirii arbitrilor români, însă Federația Română de Fotbal a informat că nu dispune de fondurile necesare acestui proces și a solicitat Ligii Profesioniste de Fotbal să suporte costurile.

Justin Ștefan s-a arătat deranjat de scrisoarea primită din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor, prin care aceasta cere Ligii să suporte costuri de 5-10 ori mai mari decât cele anunțate inițial de către Răzvan Burleanu și despre care președintele spunea că vor fi achitate de către FRF.

Justin Ștefan a pus tunurile pe FRF, după greșelile de arbitraj

„Ei au spus că au dat drumul la pregătirea arbitrilor. În momentul de față, nu mai înțeleg dacă au dat sau nu drumul. La momentul ăla au spus să rezolvăm noi problema tehnologică. Am rezolvat-o. Există deja două mașini de VAR care sunt pregătite de către deținătorul de drepturi și care pot fi spus la dispoziția CCA pentru pregătirea arbitrilor. Pregătirea arbitrilor, potrivit protocolului FIFA, trebuie să dureze cel puțin cinci luni, deci degeaba avem noi mașinile. Noi ne uităm la mașini și constatăm că sunt foarte frumos echipate. Deci noi am rezolvat partea tehnologică.

Am primit ieri o scrisoare din partea CCA din care rezultă că vor să suportăm noi costurile pentru pregătirea arbitrilor, ceea ce nu se va întâmpla. Nu vreau să trag această concluzie (n.r. că nu au început pregătirea). Poate că au făcut anumite faze premergătoare care nu țin neapărat de protocol. Din momentul în care vom semna protocolul, va curge acel termen. În momentul de față, din cauza faptului că Federația nu are fonduri pentru pregătirea arbitrilor sau nu vrea să aloce fonduri, proiectul se întârzie.

«Plătiți voi pregătirea, pentru că e vorba despre VAR-ul pentru Liga 1», dar e eronat. Noi plătim tehnologia. Noi tehnologia am rezolvat-o cu sprijinul partenerului media.

Sub nicio formă nu vom plăti pregătirea arbitrilor, nici dacă am avea disponibili bani pentru pregătirea arbitrilor. Bineînțeles că nu am bugetat așa ceva, pentru că nu ne ocupăm de așa ceva.

Sunt declarațiile domnului Burleanu de acum câteva luni, prin care a spus că s-au apucat de pregătirea arbitrilor, că acele costuri sunt suportate de ei și că ele sunt în jur de 50-100 de mii de euro. În scrisoarea pe care am primit-o ieri, costul se ridică la 500 de mii de euro.

M-am săturat de povestea asta! Nu știu dacă e ipocrizie, proastă comunicare la nivelul FRF, rea intenție, un conflict inutil cu LPF sau lupte de orgolii care țin de nivelul personal și care cred că ar trebui depășite pentru că diferența dintre mine și domnul Burleanu știți care e? Din punctul meu de vedere, eu vreau să rezolvăm problema”, a spus Justin Ștefan, la ProSport Live.

The post Justin Ștefan a pus tunurile pe FRF, după greșelile de arbitraj: „Avem deja două mașini de VAR!”. Reacție dură la adresa lui Răzvan Burleanu | EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă