Justin Ștefan a primit un răspuns cu privire la revenirea spectatorilor pe stadioane: „Este vorba despre tratament diferențial! Budapesta va avea arena plină la EURO”

1 lună in urmă 18

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, i-a răspuns lui Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, în contextul revenirii suporterilor pe stadioane.

Arena Națională va găzdui cele patru meciuri organizate în România în cadrul Campionatului European și va fi deschisă pentru 12.500 de spectatori, adică 25% din capacitatea totală a stadionului.

Pentru că Liga 1 se joacă fără spectatori, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunțat că va face o plângere către Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, răspuns pentru Justin Ștefan în cazul revenirii suporterilor pe stadioane

Csaba Asztalos a anunțat că nu a primit încă o plângere cu legată de prezența spectatorilor pe stadioane la EURO și a explicat că, cel mai probabil, se așteaptă desfășurarea meciurilor respective. Mai mult decât atât, acesta a ținut să scoată în evidență faptul că o țară vecină, Ungaria, va permite accesul spectatorilor, utilizând întreaga capacitate a stadioanelor.

„Deocamdată există discuții, dar încă nu am primit plângeri. La prima vedere putem considera că este vorba despre tratament diferențial. Trebuie luat însă în considerare că meciurile vor fi în iunie-iulie. Nu știm încă în ce situație ne vom afla atunci, care va fi gradul de infectare și numărul vaccinărilor.

În plus, pe Arena Națională se fac lucrări speciale pentru adaptarea ca aceste jocuri să aibă spectatori. Vor fi măsuri de prevenție. Accesul va fi făcut prin testare rapidă. Nu știu dacă la noi, cele 16 stadioane vor putea avea aceste condiții impuse.

Ca o completare, în Ungaria, la EURO, stadionul va fi plin. Budapesta este singurul oraș care va avea arena plină”, a spus Csaba Asztalos, la Radio Gold FM.

Programul meciurilor găzduite de Arena Națională

România va găzdui patru partide de la Campionatul European, în perioada 13-28 iunie 2020, după cum urmează:

Grupa C

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00: Austria – Macedonia de Nord
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria

Optime de finală

  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00: 1F – 3A/B/C

The post Justin Ștefan a primit un răspuns cu privire la revenirea spectatorilor pe stadioane: „Este vorba despre tratament diferențial! Budapesta va avea arena plină la EURO” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă