Jurnalistul G4media.ro Alex Costache a câștigat procesul cu fostul ofițer SRI Daniel Dragomir

5 zile in urmă 9


Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză jurnalistului G4media.ro/Știrile TVR Alex Costache în procesul intentat fostului ofițer SRI Daniel Dragomir. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, informează G4media.ro.


Daniel Dragomir, condamnat în România pentru fals în înscrisuri şi spălare de bani, a fost dat în judecată după ce a scris despre ziaristul G4media.ro că este „agentul Alex Costache de la TVR (plătit de două ori din bani publici, și de la TVR și de la SRI)”.


„Decizia nu este defintivă, dar este executorie, putând fi atacată de Daniel Dragomir cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Recursul în civil este o cale extraordinară de atac”, a declarat, pentru G4media.ro, avocata Nicoleta Popescu.


Fostul ofițer SRI a făcut aceste afirmații în public (pe facebook și pe blogul personal, preluate apoi în presă) „fără bază probatorie factuală întemeiată” și „cu rea-credință”, „din răzbunare”, cu scopul „de a-l expune pe reclamant disprețului public” și de a-i afecta reputația „sub aspectele vieții private și socio-profesionale” pentru că jurnalistul a scris despre problemele penale ale fostului ofițer SRI, se arată în motivarea instanței.


Instanța a apreciat că fostul ofițer SRI „nu era jurnalist la data faptelor, ci numai se folosea public de o fostă calitate a lui de lucrător în cadrul Serviciului Român de Informații”, prin urmare nu i s-ar fi aplicat principiul bunei-credințe apărat de CEDO în cazul jurnaliștilor, „dacă s-ar fi putut reține vreo bună credință a pârâtului (n.r. - Daniel Dragomir)”.


În iunie 2020, Daniel Dragomir a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii și spălare de bani. 


Dat în urmărire internațională, după ce a fugit din țară înainte de aflarea verdictului, Daniel Dragomir s-ar afla în Italia. El a devenit cunoscut după ce a fost arestat preventiv în septembrie 2016 pentru implicare în dosarul 'Black Cube' privind hărţuirea şefei DNA de atunci, Laura Codruţa Kovesi.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă