Jurnaliștii Diana Oncioiu, Vlad Stoicescu și Ovidiu Vanghele, dați în judecată de fostul episcop Cornel Onilă

3 săptămâni in urmă 2

Episcopul ortodox retras Cornel Onilă, trimis în judecată pentru viol și agresiune sexuală, i-a dat în judecată pe jurnaliștii Să Fie Luminp Diana Oncioiu, Vlad Stoicescu și Ovidiu Vanghele și solicită judecătorilor să îi oblige să șteargă toate articolele care vizează abuzurile fostului episcop.

”Nu știm încă ce ne cere, pentru că nu am fost deocamdată citați. Știm doar că, pe lângă procesul intentat direct celor trei jurnaliști care s-au ocupat de cazul său - Diana Oncioiu, Vlad Stoicescu și Ovidiu Vanghele -, Onilă solicită prioritar judecătorilor să ne oblige să ștergem toate textele care au demonstrat, cu mijloacele jurnalismului, consecințele abuzive ale episcopatului său, dar și toate imaginile abuzurilor”, anunță Să Fie Lumină într-o postare pe Facebook.


”Pe baza primelor materiale publicate în 2019 de Să fie lumină, procurorii ieșeni au redeschis un dosar de infracțiuni sexuale care-l vizează pe Onilă, dosar în care acesta a fost arestat preventiv și apoi trimis în judecată pentru viol și agresiune sexuală. În lipsa acestor prime relatări ale Să fie lumină, Onilă nu ar fi fost vreodată confruntat, formal, cu aceste grave acuzații”, mai scrie Să Fie Lumină pe Facebook.

Era pentru prima oară în istoria Bisericii Ortodoxe Române când un arhiereu este trimis în judecată pentru viol, iar jurnaliștii Să Fie Lumină scriu că sunt siguri că, atât în documentare cât și în prezentarea faptelor, au respectat la virgulă toate regulile meseriei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă