Jurnalist britanic expulzat de regimul de la Kremlin ca represalii pentru ”discriminarea” ziriștilor ruși de către Marea Britanie

2 luni in urmă 19

Oficialii ruși i-au cerut vineri, 13 august, unei corespondente a postului britanic BBC în Rusia, Sarah Rainsford, să părăsească această ţară până la sfârşitul lunii august.

Decizia este luată ca represalii faţă de ceea ce Moscova consideră a fi discriminarea jurnaliştilor ruşi care lucrează în Marea Britanie, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit postului rus Rossiya-24, autorităţile ruse au decis să nu-i reînnoiască jurnalistei britanice acreditarea care expiră luna aceasta, când de asemenea lui Sarah Rainsford îi expiră şi viza în Rusia.

''Sarah Rainsford pleacă acasă. Conform experţilor noştri, acestei corespondente a biroului BBC de la Moscova nu i se va prelungi viza, pentru că Marea Britanie, în sfera mediatică, a încălcat toate liniile noastre roşii. Expulzarea lui Sarah Rainsford este răspunsul nostru simetric'', a relatat Rossiya-24.

Postul BBC nu a dorit deocamdată să comenteze acest anunţ. Expulzarea jurnalistei a fost confirmată evaziv şi de purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. ''Reprezentanţi ai BBC au fost recent la Ministerul de Externe, li s-a explicat tot, aşadar ei pot povesti tot'', a declarat Zaharova, care a vorbit şi despre ''umilinţe'' cu vizele la care au fost supuşi corespondenţi ruşi în Marea Britanie.


Citeste si:

Momentul în care un autobuz explodează pe o stradă din Rusia. Doi oameni au murit și 17 au fost răniți VIDEO

Atac armat în masă într-un oraș din Marea Britanie. Șase persoane și-au pierdut viața VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă