Jurgen Klopp ar putea pleca de la Liverpool, la finalul lui 2022, pentru a prelua naționala Germaniei!

1 lună in urmă 1

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, are contract pe Anfield pâîn vara lui 2024, dar ar putea pleca la naționala Germaniei, imediat după Cupa Mondială din Qatar, din iarna lui 2022.

Conducerea „cormoranilor” a alcătuit deja o listă cu posibili înlocuitori ai tehnicianului de pe Anfield.

Șefii lui Liverpool au ales 4 nume de antrenori care să îl poată înlocui pe Jurgen Klopp, în cazul în care acesta va pleca la naționala Germaniei, în 2022

Contractul neamțului de pe banca lui Liverpool expiră în vara lui 2024, ceea ce ar duce durata mandatului său la „cormorani” la 9 ani de zile, cea mai lungă perioadă pe care Jurgen Klopp a petrecut-o la vreuna dintre echipele pe care le-a antrenat.

Conform celor de la Bild, Jurgen Klopp ar putea să își scurteze durata contractuală pentru a putea răspunde afirmativ ofertei de a prelua naționala Germaniei, la finele lui 2022, imediat după Cupa Mondială din Qatar, pentru a o pregăti de EURO 2024, turneu final care va avea loc chiar în țara sa natală.

Posibilii candidați care l-ar putea înlocui pe Klopp la cârma grupării de pe Anfield sunt Steven Gerrard, Julian Nagelsmann și Pep Lijnders.

Viitorul antrenor de la Borussia Dortmund, candidat surpriză

Acestora li s-ar putea adăuga, potrivit celor de la podcast-ul Liverpool Echo’s Blood Red, tehnicianul Borussiei Monchengladbach, Marco Rose, care a evoluat ca fundaș sub comanda lui Jurgen Klopp, pe vremea când acesta era managerul celor de la Mainz.

Rose pare că urmează exact același traseu în carieră pe care a pășit și actualul manager de pe Anfield.

După ce a antrenat echipele U16 și U18 ale austriecilor de la RB Salzburg, el a fost promovat la echipa de seniori a clubului, cu care a reușit să nu piardă niciun meci pe teren propriu în cei doi ani în care a antrenat-o.

Rose a ajuns apoi pe banca tehnică a celor de la Gladbach, în 2019, și a continuat să impresioneze cu performanțele sale, după ce a reușit să califice echipa în fazele eliminatorii ale UEFA Champions League.

El va prelua în sezonul viitor fosta echipă a lui Klopp din Bundesliga, Borussia Dortmund, și ar putea să se afle în cautarea unei noi provocări de grandoarea unui club precum Liverpool

The post Jurgen Klopp ar putea pleca de la Liverpool, la finalul lui 2022, pentru a prelua naționala Germaniei! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă