Județul Timiș, singurul din țară rămas în scenariul roșu. În Capitală, rata de infectare este în scădere

1 lună in urmă 23

Timiș a rămas singurul județ din țară în scenariul roșu, având în continuare cea mai ridicată rată de infectare cu noul coronavirus din țară, 3,52, însă cifrele sunt în scădere față de ziua precedentă, potrivit bilanțului anunțat duminică de autorități.

Județul Cluj a ieșit din scenariul roșu, după ce a raportat pentru prima dată în ultimele săptămâni un indice sub pragul de 3 la mia de locuitori: 2,9.

În București indicele a scăzut din nou, la fel în Ilfov, care sâmbătă a revenit în scenariul galben.

27 de județe sunt în scenariul verde, 14 în cel galben

În prezent, doar județul Timiș se mai află în scenariul roșu, cu o rată de 3,52 la mia de locuitori, în scădere cu 0,11 față de ziua precedentă. România are în acest moment 27 de județe în scenarul verde și 14 în cel galben.

De asemenea, pentru a cincea zi la rând, rata de infectare scade în București. Duminică a fost înregistrat un indice de 2,37, mai mic cu 0,03 față de raportarea din ziua anterioară.

Județul Timiș, singurul din țară rămas în scenariul roșu. În Capitală, rata de infectare este în scăderesursa Grupul Strategic de Comunicare

Autoritățile au decis, vineri, relaxarea măsurilor după ce Capitala a înregistrat o rată mai mică de infectare săptămâna trecută.

Astfel, de luni, 25 ianuarie, restaurantele, barurile se redeschid la interior. De asemenea, publicul va avea din nou acces în teatre, cinematografe sau săli de jocuri de noroc, însă cu o capacitate de până la 30%.

Câte cazuri noi au fost în fiecare județ

În ceea ce privește numărul de cazuri, cele mai multe infectări au fost raportate în București: 342. În clasament urmează Timiș (127) și Brașov (116).

În toate județele au fost raportate noi cazuri de coronavirus, însă cele mai puține infectări au fost înregistrate în județele: Teleorman (3), Harghita (6), Călărași (9).

Situația cazurilor pe județe, 23 ianuarie 2021

Județul Timiș, singurul din țară rămas în scenariul roșu. În Capitală, rata de infectare este în scădereJudețul Timiș, singurul din țară rămas în scenariul roșu. În Capitală, rata de infectare este în scădere
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă