Județul Timiș ar putea să intre în CARANTINĂ! ANUNȚUL lui Dominic Fritz

1 lună in urmă 1

Dominic Fritz/pagina oficiala de FacebookDominic Fritz/pagina oficiala de Facebook

Primarul municipiului Timișoara nu exclude scenariul în care orașul și județul să intre în carantină în perioada următoare. Edilul și-a motivat poziția prin faptul că spitalele din Timișoara sunt pline de pacienți infectați cu noul coronavirus. Într-o conferință de presă susținută miercuri, Dominic Fritz a susținut că ideea carantinării întregului județ ar putea fi implementată în perioada următoare. De asemenea, ar putea fi dispuse și controale dure.

MIERCURI, 03 MARTIE 2021, 13:25

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Dominic Fritz: ”Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt şi ele propuse pentru carantinare. Eu cred că, aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efecte aşa cum ne dorim. Eu nu cred că carantinarea Timişoarei este o soluţie fezabilă decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Eu cred că încă avem o cale să evităm carantinarea cu toate consecinţele aferente. Aş vrea să fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. Eu înţeleg şi din rândul operatorilor economici că au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţă să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, va rog să respectaţi limitele impuse în pandemie.”

Dominic Fritz a anunţat și că noi linii de vaccinare vor fi deschise la Timişoara.

Dominic Fritz: "De mâine, am primit 4 noi fluxuri de vaccinare, la ISHO şi Intrarea Doinei. Asta va creşte ritmul de vaccinare, avem acum 17 fluxuri la 5 centre din Timişoara. Avem mai multe centre care pot fi deschise în orice zi, la INCUBOXX, VOX Technology Park şi Continental. Mai avem şi două echipe mobile care vaccinează în centrele pentru bătrâni, persoane cu dizabilităţi. Mai avem şi cele 4 fluxuri pentru profesori. Suntem şi noi dependenţi de numărul dozelor de vaccin disponibil. Pentru Timişoara, tot ce primim reuşim să şi administrăm. Nu avem stocuri de vaccin care nu sunt folosite. Eu sper că procesul de vaccinare se va accelera şi mai mult, pentru că, din păcate, suntem într-o situaţie cea mai serioasă”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă