Judeţul Gorj, unde s-a înregistrat primul caz de coronavirus din România, a ajuns la cea mai mică rată de infectare

1 săptămână in urmă 14

De Diana Speretoiu.
Publicat: 24.04.2021, 08:31.
Actualizat: 24.04.2021, 08:32

Masca, distanţarea, dar şi vaccinarea au făcut ca judeţul Gorj, unde anul trecut a fost confirmat primul caz de coronavirus din ţară, să dea primele semne de vindecare. Aici se înregistrează cea mai mică rată de infectare din ţară şi, la aprope patru luni de la debutul campaniei de vaccinare, un sfert din populaţie s-a imunizat deja cu cel puţin o doză.

  • Medicii din Gorj, încântaţi de numărul mare de persoane care merg să se vaccineze împotriva coronavirusului.

În cele 20 de centre de vaccinare deschise în județul Gorj s-au imunizat până acum peste 80 de mii de persoane, adică mai bine de un sfert din întreaga populație a județului în care, anul trecut, a fost descoperit primul caz de coronavirus din România.

Ionuț Pantiș, medic: Avem, în prezent, în jur de 170 de persoane pe zi. Am constatat un lucru cu adevărat îmbucurător. Foarte, foarte mulți tineri au venit la vaccinare, foarte mulți copii de 16 ani, însoțiți de aparținători. Vaccinarea merge cel mai mult prin puterea exemplului.

Rata de infectare din Gorj este cea mai mică din țară.

Corneliu Răducan Morega, prefect Gorj: Avem 0,62 rată de infectare la nivelul județului și 0,64 la nivelul municipiului, ceea ce este o veste extraordinar de bună, iar sfatul meu este același: vaccinați-vă și vaccinați-vă pentru că altfel nu cred că vom putea reveni la normal.

Primarul din Târgu Jiu anunţă relaxarea restricţiilor

Revenirea la scenariul verde aduce o mulţime de avantaje.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: În scenariul verde, de Paște. În scenariul verde, pentru reînceperea anului școlar, cu prezență fizică a tuturor elevilor în clasă, ceea ce e un lucru extraordinar. Sunt foarte multe evenimente pe care ni le-am dori să le organizăm. Sunt terasele deschise, restaurantele se redeschid, e adevărat, nu la capacitate maximă.

De la începutul pandemiei, aproximativ nouă mii de oameni s-au infectat cu COVID în Gorj. Numărul celor vaccinați este însă de aproape zece ori mai mare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă