Județul Dolj a intrat în scenariul roșu. Unde au fost cele mai multe infectări

4 săptămâni in urmă 19

Rata de infectare cu coronavirus a urcat sâmbătă, 24 septembrie, la 2,83 la nivel național, arată datele furnizate de autorități, în condițiile în care vineri incidența era de 2,60 la mia de locuitori. Județul Dolj a intrat de astăzi în scneariul roșu, în care se mai află Bucureștiul și alte șase județe: Bistrița-Năsăud, Cluj, Ilfov, Maramureș, Satu Mare și Timiș.

Cele mai mari incidențe au fost raportate de Ilfov – 4,88, Timiș – 4,43 și București – 4,10. De asemenea, cu o rată de infectare de 3,01 cazuri la mia de locuitori, județul Dolj a intrat în scenariul roșu. 273 de cazuri de Covid au fost raportate în Dolj.

Județul Dolj a intrat în scenariul roșu. Unde au fost cele mai multe infectăriRatele de incidență pentru fiecare județ/

Cele mai multe infecții noi cu coronavirus au fost consemnate în București – 808, iar cele mai puține în Covasna – 22, cu precizarea că 1.096 de cazuri sunt încă nealocate pe județe.

Singurele județe cu rată de infectare Covid sub 1 sunt Harghita și Covasna.

Începând de luni, 20 septembrie, în localitățile din România unde rata incidenței cazurilor de coronavirus depășește 3/1.000 de locuitori, dar nu trece de pragul de 6, certificatul verde este obligatoriu pentru toți cei care vor să intre în restaurante, să meargă la cinema, la piscină sau la competiții sportive, potrivit Hotărârii de Guvern din 17 septembrie.

Joi, 23 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care pragul carantinei de noapte în weekend să înceapă de la o incidență de 6 cazuri la mia de locuitori. Potrivit hotărârii, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii de peste 12 ani.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă