Județul din România cu cea mai mică rată de vaccinare. Câți oameni s-au imunizat în București și în Cluj

1 lună in urmă 21

Care este județul din România care are cea mai mică rată de vaccinare? Câți oameni au ales să-și administreze serul împotriva COVID-19 în București și în Cluj?

Care este județul cu cei mai puțini oameni vaccinați?

Se adună veși foarte bune pentru autorități și pentru românii care doresc să se simtă mai aproape de realitate după o perioadă în care țara noastră a avut în prim-plan un sceariu sumbru. Rata de vaccinare în București și Cluj a depășit pragul de 50%, conform datelor venite de la Valeriu Gheorghiță.

La polul opus există și județe în România unde oamenii nu se înghesuie la centrele unde se administrează vaccinul. Concret, în Suceava avem cei mai puțini cetățeni nevaccinați.

În timpul acesta, două din cele mai mari orașe din țară au reușit să depășească cu succes pragul de 50% – București (59.4%) și Cluj (52.3%). Imunizarea a crescut în aproape toate județele țării, mai puțin la Suceava unde rata de vaccinare este de doar 24%.

„La nivelul de acoperire vaccinală, Municipiul Bucureşti este la aproape 60% rată de acoperire vaccinală, mai exact 59,4%. De asemenea, judeţul Cluj are o rată de acoperire vaccinală de 52,3%.

Sunt 11% judeţe care au rată de acoperire vaccinală între 40% şi 50%, sunt 65% din judeţe care au rată între 30 şi 40% şi 19% judeţe care au între 20 şi 30%. Cea mai mică este de aproximativ 24%, în judeţul Suceava”, a spus Valeriu Gheorghiță, notează Agerpres.

„Rata de acoperire vaccinală în populaţia adultă este de 41%”

La nivel mondial doar 41% din românii peste 18 ani s-au vaccinat împotriva coronavirusului, dar dacă trendul ascendent se păstrează și în lunile următoare am putea să zărim o cale de ieșire din pandemie. Coordonatorul campaniei de vaccinare a indicat procentul din dreptul fiecărei grupe de vârstă de la momentul actual.

„La nivel naţional, rata de acoperire vaccinală în populaţia adultă, peste 18 ani, este de aproape 41%, populaţia rezidentă eligibilă de peste 12 ani, acoperirea vaccinală este de aproximativ 39%, iar din populaţia totală, acoperirea vaccinală este de 33%.

Repet, mă refer la persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Uitându-ne la grupele de vârstă, rata de acoperire vaccinală cea mai crescută este la grupa de vârstă între 50 şi 59 de ani şi se apropie de 47%, în momentul de faţă este 46,4%, urmată de grupa de vârstă 60-69 de ani – de 45,4%, grupa de vârstă 40-49 de ani –

peste 42%, 70-79 de ani – peste 41%, 30-39 de ani – aproape 40%, grupa de vârstă de peste 80 de ani este, în continuare, redusă, de circa 22% şi avem la 12-15 ani aproape 10% acoperire vaccinală şi la 16-19 ani aproape 28%”, a mai explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

The post Județul din România cu cea mai mică rată de vaccinare. Câți oameni s-au imunizat în București și în Cluj appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă