Județul Bihor își va face propria companie aeriană. Bolojan: „Vom achiziționa sau închiria două aeronave”

2 luni in urmă 50


Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor au anunțat joi că vor înființa, în premieră, o companie aeriană locală proprie. Compania își propune să cumpere două aeronave și să opereze atât zboruri interne, către București, cât și externe, spre Uniunea Europeană, din 2022, potrivit Mediafax.


Cele două administrații urmează să semneze un protocol de colaborare care va trebui aprobat de consilierii locali şi judeţeni.


Protocolul prevede înființarea unei companii aeriene proprii deținută de Județul Bihor și Municipiul Oradea, eventual și de alte entități din subordinea directă a celor două autorități publice locale.


Autorităţile doresc operarea cu două aeronave a unor curse Oradea - Bucureşti, minimum 3 zboruri pe zi în zilele lucrătoare şi minimum 2 zboruri pe zi în zilele nelucrătoare, care ar urma să devină operaţionale din martie 2022.


De asemenea, vor fi şi curse care să lege Oradea de unul sau două aeroporturi internaţionale din vestul Europei. Ele ar urma să devină funcţionale cel târziu din luna octombrie 2022.


Activitatea companiei aeriene locale va fi finanțată din subscripții publice, sponsorizări și donații provenite din partea companiilor locale care vor dori să sprijine acest proiect.


„Am decis că este oportun, urmărind modele de conectare ale altor orașe mici din Europa la hub-uri aeriene, să înființăm această companie. Vom achiziționa sau închiria două aeronave de până la 75 de locuri fiecare cu care vom opera zboruri spre diverse destinații. Urmărim o scădere a prețurilor pe rutele respective, întrucât cele actuale nu sunt deloc mici", a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, într-o conferință de presă.


Obiectivul nostru este ca în luna septembrie să avem această companie şi să ne putem face rezervările pentru primăvara anului viitor. Dorim să achiziţionăm aeronavele în această toamnă sau cel târziu în luna ianuarie a anului viitor.

Ilie Bolojan:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă