Județul Alba și București, cele mai mari rate de infectare. Alte județe se apropie de incidenta de 3 la mia de locuitori

4 luni in urmă 51


Rata de infectare cu coronavirus din județul Alba a ajuns la 3,26 la mia de locuitori, cea mai mare din țară, în creștere față de ziua precedentă, când era 3,06. Mai mare chiar decât coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile în București, care este de 3,25 la mia de locuitori, cu 0,02 mai mare decât marți, conform datelor transmise miercuri la prânz de Grupul de Comunicare Strategică.


Județele Cluj (2,8) și Harghita (2,78) sunt cele mai aproape, dintre celelalte, de pragul de la care se declanșează o serie suplimentară de măsuri contra Covid-19.


Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor este următorul:În România, rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori în 255 de localități, între care 15 orașe și 22 de municipii, între care București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova sau Râmnicu Vâlcea, potrivit secretarului de stat Raed Arafat.


Arafat a spus marți seară că 615 localități din România au o incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori. Între acestea, sunt 44 de municipii și 50 de orașe.


Capitala este în scenariul roșu de marți, 20 octombrie, pentru 14 zile, cu restricții anti-COVID înăsprite și mască obligatorie peste tot în aer liber. La fel Clujul și Alba.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă