Jucătorii din Liga 1, desființați. „Arbitrăm niște catastrofe, niște circari, se vaită încontinuu!”

3 săptămâni in urmă 19

Jucătorii din Liga 1 sunt desființați de Valeriu Iftime, patronul formației FC Botoșani.

Oficialii mai multor echipe din Liga 1 au contestat arbitrajul de care au avut parte pe parcursul sezonului 2021 – 2022, dar Valeriu Iftime este de părere că vinovați nu sunt doar „centralii” delegați de CCA.

Valeriu Iftime a vorbit despre problemele de arbitraj din Liga 1, dar și despre jucătorii care simulează. Afaceristul care o finanțează pe FC Botoșani este de părere că și fotbaliștii sunt vinovați pentru erorile „centralilor”.

Jucătorii din Liga 1, desființați de Valeriu Iftime

Valeriu Iftime consideră că fotbaliștii încearcă să profite de faptul că „centralii” nu sunt ajutați de arbitrajul video și își permit să simuleze pentru că nu sunt mereu penalizați.

„E o conjunctură ciudată. Au început să greșească doi, după care am vorbit toți. E o presiune specială chiar și pe marii arbitri. A spus și domnul Vassaras. Arbitrăm niște catastrofe, niște circari care se vaită în continuu. Te sperii, fluieri din instinct să oprești jocul că moare jucătorul și el nu are nimic. Toate tragerile de timp, toată eschiva asta, toate simulările îl zăpăcesc pe bietul om.

Nu mai știe dacă a fost sau nu fault. Dacă nu e evident faultul, nu dă, pentru că nu știe dacă ăla a urlat că a fost lovit sau a simulat. Cred că toate greșelile sunt conjuncturale și doar VAR-ul le mai poate scoate acum, dacă acceptăm VAR-ul ca soluție, adică să întrebi, să te uiți. Așa cum suntem acum, ar trebui să avem VAR continuu, la fiecare fază, oprit meciul.

Toate sunt legate, faptul că nu avem echipe de club bune, faptul că nu jucăm în Europa, faptul că ne scot toate echipele din Europa, faptul că echipa națională este într-o degringoladă totală, așa și cu VAR-ul. Nu sunt călătorii civilizați și trenurile murdare. Sunt murdare pentru că sunt călătorii necivilizați.

Liga a făcut o greșeala extraordinară. Liga a rămas doar cu numele. Nu ai doar responsabilitatea de a organiza competiția. Trebuie să muncești mult mai mult”, a spus Valeriu Iftime pentru DigiSport.

The post Jucătorii din Liga 1, desființați. „Arbitrăm niște catastrofe, niște circari, se vaită încontinuu!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă