Joe Biden va declara că Donald Trump poartă „întreaga responsabilitate” pentru violențele de la Capitoliu, la un an de la evenimente

1 săptămână in urmă 13

Președintele Joe Biden le va transmite americanilor că predecesorul său, Donald Trump, poartă „întreaga responsabilitate” pentru asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie 2021, a anunțat Casa Albă, potrivit Reuters. Președintele american va susține un discurs astăzi la Capitoliu, la exact un an de la atacul soldat cu moartea mai multor oameni. 

Președintele Biden „va arăta semnificația a ceea ce s-a întâmplat la Capitoliu și întreaga responsabilitate pe care o poartă președintele Trump pentru haosul și măcelul pe care le-am văzut și, în același timp, va demonta minciunile răspândite de fostul președinte în încercarea de a amăgi poporul american și pe propriii suporteri și de a-i distrage de la rolul pe care l-a avut el în acele evenimente”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. 

Ea a adăugat că președintele privește atacul de la Capitoliu ca pe „un apogeu tragic a ceea ce au însemnat pentru țara noastră cei patru ani sub președintele Trump”.

Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris vor ține discursuri joi, la Capitoliu, la un an de asaltul susținătorilor lui Donald Trump asupra clădirii Congresului american, în încercarea de a opri procesul de certificare a rezultatelor alegerilor prezidențiale, câștigate de Biden.

Joe Biden și consilierii săi au fost reținuți în a vorbi direct despre Donald Trump de la preluarea puterii în urmă cu un an, chiar dacă fostul președinte a continuat să susțină neadevăruri legate de pierderea alegerilor, iar democrații, istoricii și activiștii pentru drepturi civile sunt din ce în ce mai îngrijorați despre viitorul democrației reprezentative, veche de 250 de ani, mai notează Reuters.

Donald Trump și-a anulat conferința de presă anunțată tot pe 6 ianuarie la reședința sa de la Mar-a-Lago, Florida, acuzând „partizanatul și lipsa de onestitate” a comisiei Camerei Reprezentanților care investighează atacul de la Capitoliu, dar și a presei, una din țintele sale preferate.

Patru civili și un polițist au murit în urma violențelor de pe 6 ianuarie 2021, de la capitoliu. Zeci de polițiști au fost răniți, iar patru dintre ei s-au sinucis ulterior.

Editor : B.P.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă