Joe Biden va anunţa marţi primele nume ale viitorilor membri ai guvernului. Antony Blinken, secretar de stat

3 luni in urmă 1


Joe Biden, președintele ales al SUA, va anunța marți primele nume ale celor care vor face parte din viitoarea administraţie de la Washington, a anunţat duminică Ron Klain, consilier apropiat al lui Biden, potrivit Reuters. Biden intenţionează să îl numească pe diplomatul Antony Blinken în funcţia de secretar de stat al SUA.


„Veţi vedea marţi primele nume din cabinet. Dacă doriţi să ştiţi care sunt agenţiile guvernamentale şi de cine vor fi conduse, atunci va trebui să aşteptaţi până marţi pentru ca preşedintele ales să răspundă el însuşi”, a declarat Ron Klain.


Președintele ales al SUA Joe Biden a promis să formeze un guvern care va reflecta diversitatea SUA. Săptămâna trecută el a ales deja secretarul Trezoreriei. „Am luat o decizie. Şi veţi vedea că este vorba despre cineva care cred că va fi acceptat de toatele elementele Partidului Democrat, de la cele progresiste la moderate”, a declarat Biden într-o conferinţă de presă.


Joe Biden intenţionează să îl numească pe diplomatul Antony Blinken în funcţia de secretar de stat al SUA, potrivit Reuters.


Antony Blinken, în vârstă de 58 de ani, este unul dintre principalii consilieri ai lui Joe Biden în materie de politică externă şi a fost numărul doi al Departamentului de Stat în timpul mandatului preşedintelui Barack Obama, în timp ce Biden era vicepreşedinte.


Printre candidații de pe lista scurtă a lui Biden se află Janet Louise Yellen, o economistă americană și profesoară la Universitatea Berkeley din California, fost președinte al Consiliul de Administrație al Sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite, actualul guvernator al Rezervei Federale, Lael Brainard, Sarah Bloom Raskin, fost guvernator al Rezervei și Raphael Bostic, președintele Băncii Rezervei Federale din Atlanta.


Ron Klain, alegerea lui Biden de a fi șeful de cabinet al Casei Albe, a reiterat apelul taberei lor pentru ca administrația Trump - în special o agenție federală numită Administrația Serviciilor Generale - să recunoască în mod oficial victoria lui Biden pentru a debloca resurse pentru procesul de tranziție.


De când a fost declarat Joe Biden câștigător al alegerilor din 3 noiembrie, în urmă cu două săptămâni, Trump a deschis o mulțime de procese și a lansat o întreagă campanie prin care pune presiune pe oficialii statului pentru a-i împiedica să valideze rezultatul alegerilor, ultimul eșec în acest sens fiind înregistrat în sâmbătă, în Pennsylvania.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă