Joe Biden, REVOLTAT de atentatul terorist din Afganistan: „Ne vom finaliza misiunea! Vom scoate toți americanii afară! Talibanii nu sunt băieți buni”

1 lună in urmă 58

Joe Biden / Sursă photo: Profi Media Joe Biden / Sursă photo: Profi Media

Președintele SUA - Joe Biden a vorbit, joi, la Casa Albă despre atacul mortal asupra forțelor SUA și a civililor afgani de pe aeroportul din Kabul.

VINERI, 27 AUGUST 2021, 00:38

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Joe Biden a vorbit despre ceea ce el numește „ziua grea” din Kabul.

Președintele SUA spune că situația de pe teren continuă să evolueze și este în permanență actualizat. El a lăudat soldații uciși, despre care spune că s-au angajat „într-o misiune periculoasă de a salva viețile altora”.

El consideră că atacul „terorist” face parte dintre cele care produce îngrijorare.

Biden este revoltat de uciderea afganilor și spune că americanii „suferă de inimă pentru toate familiile afgane care au pierdut oameni, inclusiv copii, în acest atac vicios”.

Biden - „Vom scoate toți americanii afară”

„Avem atât de multe de făcut. Este în capacitatea noastră să o facem. Trebuie doar să rămânem neclintiți. Fermi”, a continuat Biden.

„Ne vom finaliza misiunea și vom continua, după retragerea trupelor, să definim mijloacele prin care putem evacua orice american care vrea să iasă din Afganistan. Îi vom găsi și îi vom scoate afară”, a mai spus președintele SUA.

„Cei care au efectuat acest atac, precum și oricine altcineva care dorește rău Americii, știți acest lucru: Nu vom ierta. Nu vom uita. Vă vom vâna și vă vom face să plătiți", a afirmat Biden.

El sugerează că atacatorii ar fi putut veni din închisorile care au fost deschise de talibani în timpul cuceririi fulgerătoare a Afganistanului. Președintele SUA se referă și la gruparea teroristă ISIS-K, care și-a revendicat atacurile. „Nu vom fi descurajați de teroriști. Nu vom opri misiunea. Vom continua evacuarea", spune el, adăugând că SUA vor riposta împotriva atacatorilor de astăzi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă