Joe Biden rămâne președintele Statelor Unite! Curtea Supremă a respins ultimul apel formulat de Donald Trump privind alegerile din noiembrie 2020

1 lună in urmă 1

Donald Trump/sursa foto: Profi MediaDonald Trump/sursa foto: Profi Media

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins luni, fără comentarii, ultimul apel al fostului preşedinte republican Donald Trump legat de alegerile prezidenţiale americane din noiembrie anul trecut.

LUNI, 08 MARTIE 2021, 20:44

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

La cea mai înaltă instanţă americană au ajuns până acum trei procese deschise de Trump pentru a anula alegerea actualului preşedinte Joe Biden. Dosarul încheiat luni se referea la mii de voturi prin corespondenţă din statul Wisconsin, unde diferenţa între cei doi candidaţi a fost de peste 20.000 de voturi, scrie agenția Agerpres.

Donald Trump și povestea contestării rezultatului alegerilor din SUA din 2020 

Curtea respinsese deja în februarie un alt proces legat de acelaşi stat şi unul referitor la Pennsylania, un alt stat-cheie în alegerile pierdute de Trump. Cei nouă judecători - dintre care trei numiţi chiar de fostul preşedinte - au arătat clar, prin faptul că nu s-au pronunţat înainte de validarea de către Congresul SUA a victoriei lui Biden, că nu intenţionează să intervină în cazurile respective şi în altele deschise de republicani.

Certificarea de către Congres a rezultatului alegerilor a fost perturbată de protestatari, care au ocupat în 6 ianuarie Capitoliul din Washington, sediul Congresului. Incidentul violent, soldat cu cinci morţi şi peste 140 de răniţi, a avut loc după un miting la care Trump a declarat încă o dată că nu va recunoaşte rezultatul scrutinului. El a fost ulterior inculpat de Camera Reprezentanţilor şi judecat de Senat pentru instigare la insurecţie, însă a fost achitat.

Procesul pierdut definitiv luni fusese deja tranşat într-o curte federală şi una de apel, care au arătat că acţiunea a fost depusă tardiv.

Fostul preşedinte continuă să susţină că victoria în alegeri i-a fost furată prin fraude, însă nu a reuşit să dovedească afirmaţiile respective în nicio instanţă. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă