Joe Biden, mesaj după amenințarea lui Vladimir Putin: „Vrem ca Rusia să răspundă pentru crimele de război. Un război brutal și inutil ales de un singur om”

3 zile in urmă 42

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat, miercuri, într-un discurs ținut la Adunarea Generală a ONU de la New York, că Rusia a încălcat fără rușine principiile de bază ale Cartei Națiunilor Unite, declanșând un război „brutal” în Ucraina ales de un singur om, făcând referire la președintele rus, Vladimir Putin.

„În ultimul an lumea noastră a cunoscut o mare răsturnare și un război brutal și inutil ales de un singur om (n.r. – Vladimir Putin). Un membru proeminent al Consiliului de Securitate al ONU, Rusia, a invadat vecinul său. Moscova a încălcat fără rușine principiile de bază ale Cartei Națiunilor Unite”, a spus Joe Biden.

„Vedem un atac asupra istoriei și culturii ucrainene. Morminte în masă găsite la Izium. Corpuri pe care se găseau semnele maltratării. Ucrainenilor li se neagă dreptul de a exista. N-am adunat pentru a condamna războiul din Ucraina. Vrem ca Rusia să răspundă pentru crimele de război”, a precizat Joe Biden.

Președintele american a mai spus că Vladimir Putin a făcut amenințări nucleare împotriva Europei, adăugând că Rusia cheamă mai mulți soldați la luptă, iar Kremlinul încearcă să anexeze părți din Ucraina. „Lumea ar trebui să vadă actele scandaloase așa cum sunt”, a afirmat Joe Biden.

„Nu putem lăsa lumea să se întoarcă în timp. Nu putem să închidem ochii atunci când vedem că drepturile nu sunt respectate”, a mai spus Joe Biden, făcând referire la amenințarea voalată a lui Vladimir Putin privind folosirea armelor nucleare.

„Victoriile de pe câmpul de luptă le aparțin curajoșilor soldați ucraineni. Suntem aproape de Ucraina, susținem Ucraina. Nu poți să iei cu forța teritoriul unei țări. Singura țară care se opune încetării conflictului este Rusia. Ucraina are aceleași drepturi de a fi o națiune independentă. SUA sunt hotărâte să apere democrația peste tot în lume”, a mai declarat Joe Biden.

Adresându-se direct liderilor prezenţi la adunare, preşedintele a continuat: ”De fapt, am avertizat că va veni (războiul) şi mulţi dintre voi aţi încercat să îl evitaţi”.

Anterior, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a anunțat că SUA iau „în serios” amenințarea lui Vladimir Putin privind folosirea armelor nucleare

Reacția președintelui american vine după ce omologul său rus a anunțat, miercuri, mobilizarea parțială în Rusia, „pentru a ne proteja patria și integritatea”.

Mai mult, Vladimir Putin a amenințat cu folosirea armei nucleare, ca răspuns la ceea ce el a numit amenințările Occidentului.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă