Joe Biden, mesaj către teroriști după atentatul din Kabul: Nu vom uita, nu vom ierta, vă vom vâna și vă vom face să plătiți

1 lună in urmă 58

Președintele Joe Biden a reacționat joi, după atentatul de la Kabul, cu un mesaj ferm adresat teroriștilor: „Nu vom uita, nu vom ierta, vă vom vâna și vă vom face să plătiți!”. Pe de altă parte, el a spus că operațiunile de evacuare vor continua până la termenul stabilit, 31 august, și nu a exclus posibilitatea de a trimite forțe suplimentare în interiorul Afganistanului, dacă asta îi vor cere militarii în încercarea de a scoate cât mai mulți oameni din țară.

Șeful Casei Albe și-a apărat din nou decizia de a continua retragerea trupelor din Afganistan, conform înțelegerii pe care fostul președinte Donald Trump a avut-o cu talibanii.

Despre cooperarea cu talibanii, Biden a explicat că aceștia „nu sunt băieți buni”, dar ei știu că nimeni nu are încredere în ei și este în propriul lor interes să aibă o bună colaborarea cu americanii pentru operațiunile de evacuare.

Joe Biden a avut un discurs foarte emoțional, atunci când a vorbit de cei 12 militari americani care și-au pierdut viața joi în atentatul de la aeroportul din Kabul. A spus că e revoltat și cu inima frântă. Le-a adus un omagiu și a spus că sunt eroii care s-au angajat să salveze viețile altora. Acești militari care servesc în străinătate sunt „coloana vertebrală” a Americii, tot ce poate oferi ea mai mult, a spus Biden, ocazie cu care și-a evocat propriul fiu decedat, Beau Biden, care a servit în Irak și care ulterior a fost diagnosticat cu cancer.

Înainte de a răspunde câtorva întrebări din partea presei, Joe Biden le-a cerut celor prezenți la conferința sa de presă să țină un moment de reculegere și și-a încheiat declarația de presă cu o frază pe care o rostește adesea atunci când vorbește de militarii americani: „Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Gruparea teroristă ISIS-K, care este inamică talibanilor, este considerată responsabilă pentru atentatul de joi de la aeroportul din Kabul, soldat cu peste 60 de morți, între care 12 militari americani, și 140 de răniți.

„Nu ne  vom lăsa intimidați”, a spus Joe Biden, care a avertizat că este posibil să mai existe alte atacuri în zilele următoare.

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă