Joe Biden, la ONU: SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume. Rusia a încălcat cu neruşinare principiile de bază ale cartei Naţiunilor Unite

1 săptămână in urmă 31

”Să vorbim clar. Un membru permanent al Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi-a invadat vecinul, a încercat să ştergă un stat suveran de pe hartă”, a spus Biden. "Rusia a încălcat fără ruşine principiile de bază ale Cartei Naţiunilor Unite”, a evocat el.

Războiul din Ucraina, ”un război ales de un singur om"

Războiul din Ucraina este ”un război ales de un singur om, să fie foarte clar”, a precizat Biden. ”Preşedintele Putin a lansat ameninţări nucleare deschise împotriva Europei şi o desconsidere nesăbuită faţă de responsabilităţile unui regim de neproliferare. Acum, Rusia cheamă mai mulţi soldaţi să se alăture luptei, iar Kremlinul organizează un referendum fals pentru a încerca să anexeze părţi ale Ucrainei — o încălcare extrem de semnificativă a Cartei ONU”, a spus Biden. ”Această lume ar trebui să vadă aceste acte scandaloase aşa cum sunt”, a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut că ”trebuie să acţioneze” şi să invadeze Ucraina ”pentru că Rusia a fost ameninţată”, a subliniat liderul SUA. Biden a adăugat că ”nimeni nu a ameninţat Rusia şi nimeni, în afară de Rusia, nu a căutat un conflict”. Adresându-se direct liderilor prezenţi la adunare, preşedintele a continuat: ”De fapt, am avertizat că va veni (războiul) şi mulţi dintre voi aţi încercat să îl evitaţi”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Joe Biden, la ONU: SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume. Rusia a încălcat cu neruşinare principiile de bază ale cartei Naţiunilor Unite

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă