Joe Biden, declarații la Casa Albă după atacurile teroriste din Kabul în care au murit 12 soldați americani

1 lună in urmă 49

Președintele american Joe Biden va oferi o declarație de presă joi seară de la Casa Albă după atacurile teroriste de la amiază de lângă aeroportul internațional din Kabul în care au murit 12 militari americani și cel puțin 60 de civili afgani.

Au fost primele pierderi pe care le suferă armata americană în Afganistan din februarie 2020. Atacurile vin cu câteva zile înainte ca soldații americani să se retragă din Afganistan și în plină operațiune de evacuare a cetățenilor americanilor și a afganilor aflați în risc, după ce talibanii au preluat puterea pe 15 august.

Două explozii puternice au avut loc joi în apropiere de aeroportul internațional din Kabul, unde mii de oameni așteaptă să fie evacuați din Afganistan. Atacurile teroriste au fost revendice de Statul Islamic-
Khorasan, un rival declarat al talibanilor care se luptă pentru supremație în Afganistan.

Pe lângă cei 12 militari americani uciși în urma atacurilor, alți 15 au fost răniți, a confirmat Pentagonul într-un briefing de presă.

Generalul Kenneth McKenzie, șeful Comandamentului Central SUA, a declarat că Statele Unite va continua misiunea de evacuare a cetățenilor americani și afgani în ciuda evenimentelor de joi. Circa 1.000 de cetățeni americani se află în continuare în Afganistan. Alte state occidentale, printre care Franța, și-a anulat zborurile de evacuare.

În urmă cu două zile, Joe Biden a anunțat că își menține decizia de a retrage trupele din Afganistan pe 31 august.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă