Joe Biden anunta sanctiuni impotriva militarilor care au organizat lovitura de stat in Myanmar

2 luni in urmă 7

SUA vor adopta sanctiuni impotriva militarilor care au dat jos guvernului civil al lui Aung San Suu Kyi in Myanmar a anuntat presedintele Joe Biden.

Acesta a cerut inca o data eliberarea imediata a "doamnei de la Rangoon", informeaza AFP si dpa.

"Am aprobat un decret care ne permite sa sanctionam imediat responsabilii militari care au organizat lovitura de stat, interesele lor financiare, precum si familiile lor apropiate", a declarat Biden in timpul unei scurte alocutiuni.

Joe Biden a decis sa mentina trupele americane in Germania. Noul presedinte al SUA anuleaza planul lui Trump

Fostul lider de facto al Myanmarului, Aung San Suu Kyi, inlaturata de la putere saptamana trecuta in urma unei lovituri de stat, se afla in arest la domiciliu in capitala Naypyidaw.

Presedintele Joe Biden, despre omologul sau chinez Xi Jinping: "Nu are nicio uncie de democratie in el"

La inceputul saptamanii trecute, militarii au pus capat brusc fragilei tranzitii democratice intr-o tara care a trait deja sub conducere militara timp de aproape 50 de ani dupa obtinerea independentei in 1948.

CITESTE SI:
Riscurile pensionarii si cum le previi: Traiesti mai mult decat pensia privataPovestea trista a celui mai vechi roman din paradisul insulelor Canare. "Tata nu mi-a reprosat niciodata ceea ce s-a intamplat"Un procuror de la Sectia Speciala cere renumararea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1, castigate de Clotilde ArmandVioleta Alexandru publica o lista cu peste 50 de sporuri. Bugetari cu spor de consemn la domiciliuCrescuta cu inghetata si nu o suporta pe Simona Halep inca de mica. Povestea Soranei Cirstea, romanca care a socat tenisul mondial cu gesturile sale


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă