Joe Biden anunță finalul pandemiei de Covid-19 în SUA. Declarația care aruncă lumea medicală în aer

6 zile in urmă 24

Cazurile de Covid-19 au început să scadă în toată lumea, iar acest lucru a fost anunțat inclusiv de reprezentanții OMS. Cu toate acestea, există zilnic mii de cazuri de infecții cu noul coronavirus, unii dintre pacienți confruntându-se cu probleme grave de sănătate. Chiar și așa, liderul american, Joe Biden, a anunțat recent că „pandemia de Covid-19 s-a terminat”. Iată ce spune unul dintre cei mai puternici președinți pe plan mondial.

Joe Biden, anunțul care încurajează o lume întreagă

După trei ani de pandemie și multe restricții, oamenii din întreaga lume încep să-și recâștige viața de dinainte, iar acest lucru se resimte în tote domeniile. Oamenii au început să revină fizic la locul de muncă, hotelurile și pensiunile au avut un grad de ocupare maxim în multe destinații de vacanță, iar aeroporturile au fost pline. Pe semne că, oamenilor le-a fost extrem de dor să călătorească și să se simtă din nou liberi.

Cu toate acestea, restricțiile anti-Covid-19, mai ales în ceea ce provește igiena, ar trebui să nu dispară, astfel se evită riscul unei reveniri a pandemiei, generată de un număr mare de infectări. În acest moment circulă tulpini cu grad scăzut de pericol, însă totodată, ridicat pentru persoanele vulnerabile, care suferă de diferite boli cronice. Din acest motiv, medicii atrag în continuare atenția privind prevenția.

În cursul zilei de duminică, Joe Biden a făcut un anunț neașteptat, referindu-se la finalul pandemiei. Acesta a afirmat că în SUA pandemia s-a terminat, însă mai există lucruri de rezolvat pe plan legal. Liderul american a dat exemplul tuturor cetățenilor care nu mai țin cont de purtarea măștii de protecție și cu toate astea, lucrurile merg spre bine.

„Pandemia s-a terminat, mai avem o problemă cu COVID-19, mai avem multă muncă în acest dosar, dar pandemia s-a încheiat. Dacă te uiţi în jur, nimeni nu poartă mască şi toată lumea arată destul de bine. Deci cred că este pe cale să se schimbe”, a transmis Joe Biden, pentru CBS.

Șeful OMS, despre finalul pandemiei

În urmă cu patru zile, Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a transmis că în această perioadă se „întrezărește finalul pandemiei”, veste așteptată de o lume întreagă.

Oficialul OMS susține că omenirea nu se poate bucura 100% de un final al pandemiei, însă acesta nu este departe de a fi anunțat, având în vedere că a fost întregistrat cel mai mic număr de decese din luna martie a anului 2020.

Pentru a pune capăt oficial acestei pandemii care a schimbat lumea, șeful OMS susține că este nevoie de eforturi colective pentru a evita o revenire nedorită.

„Săptămâna trecută, numărul deceselor săptămânale asociate COVID-19 a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020. Nu am mai fost niciodată într-o poziţie mai bună pentru a încheia pandemia.

Nu am ajuns încă acolo, dar finalul este foarte aproape. Cineva care aleargă la un maraton, nu se opreşte când vede linia de sosire. Aleargă mai repede, cu toate energie care i-a mai rămas. La fel şi noi”, a subliniat directorul OMS, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit AFP.

 

 

The post Joe Biden anunță finalul pandemiei de Covid-19 în SUA. Declarația care aruncă lumea medicală în aer appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă