Joe Biden a vorbit la telefon cu Ursula von der Leyen. Ce au decis cei doi lideri pentru viitorul relației SUA - UE

1 lună in urmă 1

Preşedintele SUA, Joe Biden, a avut vineri o convorbire telefonică cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul căreia liderul de la Casa Albă a declarat că este hotărât să "revitalizeze" parteneriatul cu Uniunea Europeană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"El a subliniat sprijinul pentru Uniunea Europeană şi angajamentul de a repara şi revitaliza parteneriatul SUA-UE", arată Casa Albă într-un scurt comunicat în urma convorbirii.

În cursul dialogului, cei doi lideri au convenit să suspende timp de patru luni taxele vamale pe care le aplică în contextul vechiului litigiu Boeing /Airbus.

Uniunea Europeană şi SUA au convenit să suspende suprataxele vamale în valoare de miliarde de dolari pe care le-au impus fiecare pentru produsele celeilalte părţi, relaxând o dispută care durează de 16 ani cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi UE pentru industria lor aeronautică, transmite Bloomberg.

Ursula von der Leyen a menționat și ea, într-o postare pe Twitter, înțelegerea de a suspenda taxele vamale legate de Airbus/Boeing, "ca un noui start al parteneriatului nostru".

Editor : Bogdan Pacurar

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă