Joe Biden a desemnat echipa guvernamentală care va gestiona domeniul Sănătăţii. Ce rol va avea Anthony Fauci

2 luni in urmă 18

Joe Biden, preşedintele-ales al Statelor Unite, a desemnat echipa guvernamentală în domeniul Sănătăţii. El a decis să-l păstreze pe Anthony Fauci, celebrul expert epidemiolog care l-a criticat în repetate rânduri pe Donald Trump pentru modul în care a gestionat criza medicală provocată de COVID.  

Propunerea lui Joe Biden pentru postul de secretar al Sănătății este Xavier Becerra, unul dintre susţinătorii Legii accesului la servicii medicale, elaborată de Administraţia Barack Obama, dar contestată la instanţa supremă de preşedintele Donald Trump.

De asemenea, Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru combaterea Alergiilor şi Bolilor Infecţioase, unul din criticii permanenți ai lui Donald Trump, va fi şi consilier prezidenţial pe probleme de Sănătate.

Dr. Rochelle Walensky, expert în Boli infecţioase al Universităţii Harvard, va fi numit la conducerea Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor.

Omul de afaceri Jeff Zients a fost numit coordonator al planului Casei Albe pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar Vivek Murthy va fi coordonator naţional al măsurilor antiepidemice.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă