Joe Biden a anunțat măsuri împotriva guvernatorilor care se opun obligativităţii purtării măştilor în şcoli. Mai multe unităţi şcolare au anunţat că sfidează această interdicţie

2 luni in urmă 39

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat miercuri măsuri împotriva unor guvernatori care se opun obligativităţii purtării măştilor în şcoli, în pofida recomandărilor autorităţilor sanitare, în plină epidemie de COVID-19, informează Agenția France Presse, citată de Agerpres. ”Unii politicieni încearcă să transforme măsurile de sănătate publică (…) în bătălii politice în interes propriu”, a declarat Biden într-un discurs la Casa Albă.

Conform recomandărilor actuale, toţi elevii, inclusiv cei care au fost vaccinaţi, trebuie să poarte măşti în sălile de clasă. Dar unii guvernatori, printre care republicanii Greg Abbott (Texas) şi Ron DeSantis (Florida), au interzis şcolilor din statele lor să le impună elevilor să poarte măşti, apărând „dreptul” părinţilor de a alege pentru copiii lor.

Mai multe unităţi şcolare au anunţat că sfidează această interdicţie. În reacţie, Ron DeSantis a ameninţat că va tăia finanţarea şcolilor rebele sau chiar că nu va mai plăti salariile funcţionarilor şcolari implicaţi în aceste decizii. Joe Biden a declarat miercuri că i-a cerut ministrului educaţiei să ia ”măsuri suplimentare pentru a ne proteja copiii”.

Acest lucru include utilizarea tuturor puterilor sale de supraveghere şi, dacă este necesar, acţiuni în justiţie împotriva guvernatorilor care încearcă să blocheze şi să intimideze oficialii locali şi profesorii”, a spus el.

El a adăugat că orice salarii reţinute de la cei care au decis să impună masca în sălile de clasă ar putea fi plătite din fonduri federale „în proporţie de 100%”. ‘Dacă nu aveţi de gând să luptaţi împotriva COVID-19, măcar nu staţi în calea celorlalţi care o fac”, a cerut Biden.

sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă