Jocurile Olimpice: Simone Biles nu va participa nici în finalele de la parelele și sărituri de duminică/ Va fi evaluată zilnic pentru a putea vedea dacă poate concura luni și marți în finalele de sol și bârnă

2 luni in urmă 30

Gimnasta americană Simone Biles, care s-a retras din finala concursului de individual compus, nu va participa nici duminică în finalele de la paralele şi sărituri, a anunţat sâmbătă Federaţia americană de gimnastică, scrie AFP, citată de Agerpres.

”După noi discuţii cu personalul medical, Simone Biles a decis să renunţe la finalele de duminică. Starea ei va fi evaluată zilnic pentru a vedea dacă poate concura în finala de la sol (luni) şi de la bârnă (marţi)”, a indicat pe Twitter Federaţia americană de gimnastică.

Simone Biles era singura gimnastă din competiţie care a obţinuse calificarea în toate finalele individuale.

Vineri, Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), declara că gimnasta Simone Biles este ”curajoasă” pentru că a discutat deschis despre problemele de natură psihologică pe care le are.

”Pe de o parte, ea recunoaşte că are probleme, ceea ce este suficient de curajos, dar în acelaşi timp îşi aplaudă colegii de echipă şi este prezentă pentru a-i sprijini”, a declarat Thomas Bach. ”Cine, acum un an, ar fi recunoscut că are probleme de natură mentală? Simone a demonstrat că are o mare calitate umană. Am avut ocazia să discut un pic cu ea, apreciez deschiderea ei şi modul în care abordează problema”, a adăugat Bach.

Joi, gimnasta Simone Biles, de patru ori medaliată cu aur olimpic, a reacţionat la sprijinul larg pe care l-a primit după ce s-a retras din finala concursului de individual compus.

Americanca în vârstă de 24 de ani a spus că sprijinul pe care l-a primit din partea fanilor este ”mai important decât performanţa din gimnastică”.

Federaţia americană de gimnastică a informat că Simone Biles s-a retras din finala concursului de individual compus de joi, pentru a se concentra pe sănătatea sa mintală.

Biles, care a fost victimă a abuzurilor sexuale, a vorbit despre necesitatea ”de a ne proteja mintea şi corpul”, subliniind că ”suntem oameni la sfârşitul zilei”.

Gimnastul britanic Max Whitlock şi-a exprimat susţinerea pentru decizia lui Biles postând un mesaj pentru aceasta: ”Ţi-ai depăşit limitele de nenumărate ori. Odihneşte-te, nu te grăbi”.

Mijlocaşul echipei de fotbal Manchester United, Paul Pogba, a menţionat, într-o postare pe contul său de Twitter că decizia lui Biles de a se retrage a reprezentat ”un moment de forţă incontestabilă”.

Starul pop Justin Bieber, care el însuşi şi-a scurtat un turneu mondial din 2017, invocând anxietatea şi epuizarea, s-a declarat ”mândru” de decizia luată de Simone Biles. ”Nimeni nu va înţelege vreodată presiunile cu care te confrunţi!”, a postat Bieber pe Instagram. ”Oamenii au crezut că sunt nebun pentru că nu am terminat turneul Purpose, dar a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru sănătatea mea mentală!”, a adăugat starul pop.

Susan Rice, consilier principal al preşedintelui Joe Biden, a punctat pe Twitter: ”Mulţumim lui Simone Biles pentru că ne-a reamintit că sănătatea mintală este pe primul loc”.

Simone Biles a cedat în timpul finalei pe echipe şi s-a retras din competiţie, acuzând presiunea prea mare.

”Susţinem pe deplin decizia sa şi aplaudăm curajul ei de a da prioritate bunăstării sale. Curajul său arată, încă o dată, de ce este o inspiraţie pentru atâtea persoane”, a mai adăugat forul american. AGERPRES/(AS- editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă