Jocurile Olimpice: Locul 24 la 50 km marș pentru Marius Iulian Cocioran

2 luni in urmă 23

Polonia a câștigat surprinzător titlul olimpic la cursa de 50 km marş, disputată vineri dimineaţa pe un parcurs la Odori Park din oraşul Saporo, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, anunță Agerpres. Sportivul român Marius Iulian Cocioran s-a clasat pe locul 24 cu timpul de 4h01min43sec.

Tomala, medaliatul cu aur, 31 ani, locul 19 la cursa de 20 km marş de la Londra 2012, a trecut linia de sosire cu timpul de 3h50min08sec, fiind urmat în clasament de germanul Jonathan Hilbert la 36 secunde şi de canadianul Evan Dunfee la 51 secunde.

În acest an, Cocioran (CSM – CSU Reşiţa) a stabilit un nou record naţional la 50 km marş (3h55min29sec), la Europenele de marş pe echipe de la Podebrady (Cehia).

România a deplasat la Jocurile Olimpice de la Tokyo zece atleţi: Florentina Costina Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei), Andrea Miklos (400 m).

Ghelber s-a clasat pe locul 6 la aruncarea ciocanului, în timp ce Iuşco, Rotaru, Firfirică, Bobocea şi Toader nu au trecut de calificări, iar Miklos a declarat forfait din cauza unor probleme medicale.

La aruncarea suliţei, Alexandru Mihăiţă Novac s-a calificat în finala probei de aruncare a suliţei de sâmbătă, cu o performanţă de 83,27 metri, personal best.

Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă