Jocurile Olimpice: Canotorul Serghei Tarnovschi din Republica Moldova a câștigat bronzul în cursa de canoe 1000 de metri

2 luni in urmă 26

Canotorul Serghei Tarnovschi  din Republica Moldova a câștigat medalia de bronz în urma cursei de canoe 1000 de metri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, aducând prima medalia țării sale, la acest turneu olimpic.

„Rezultatul sportivului nostru este încununarea unui parcurs de succes de mai mulți ani, Serghei având în palmares medalii de aur, argint și bronz, obținute la diverse campionate europene și internaționale. Această victorie este și dovada faptului că adevăratele culmi pot fi cucerite prin muncă și perseverență.

Dragă Serghei, felicitări și mulțumim pentru sentimentul de mândrie, pe care azi o țară întreagă îl trăiește datorită acestei victorii! Sunt convinsă că în viitor vor exista încă multe medalii, iar performanța de la Tokyo va inspira alte zeci de băieți și fete să pună mâna pe vâsle. Le felicit și pe membrele echipajului de canoe dublu, Maria Olărașu și Daniela Cociu. Fiind la prima participare într-un turneu olimpic, ele au reușit să intre în finala probei de 500 de metri și au ocupat poziția a șaptea, înregistrând cea mai bună evoluție la canoe feminin din istoria sportului național”, a scris pe contul de facebook președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Sursa Foto: Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă