Joan Laporta, început de mandat ca președinte la FC Barcelona: „Când faci 18 ani, mă suni”. Totul, doar o glumă cu mama fetei | VIDEO

1 lună in urmă 1

Joan Laporta a fost ales în funcţia de preşedinte al FC Barcelona, post pe care l-a mai ocupat în perioada 2003 – 2010. După aflarea rezultatului, noul șef al clubului catalan s-a fotografiat alături de fani și ar fi comis o gafă imensă. A pozat alături de o susținătoare pe care a luat-o strâns după mijloc și căreia i-a spus: „Când faci 18 ani, mă suni”.

De fapt, totul a fost o glumă, cei de la Marca susținând inițial că a fost un gest deplasat. Realitatea e că materialul video e scos din context. Elena Fort, membră în echipa de campanie a lui Laporta, a clarificat situația: tânăra care s-a fotografiat alături de președintele trupei catalane e cu mult mai în vârstă față de cei „18 ani”. Replica șefului Barcelonei a venit fiindcă Fort, mama tinerei, i se adresează acesteia cu formula „fata tânără”.


Tânăra a primit un mesajul din partea lui Laporta, iar reacțiile pe rețelele sociale au fost dintre cele mai dure: dezgustător, misoginism, a fost caracterizat comportamentul noului președinte al FC Barcelona.

Laporta a luat 54,28% la sută din voturile fanilor acţionari (34.184) și i-a devansat pe contracandidații Victor Fond (29,99% – 16.679 voturi) şi Toni Freixa (8,58% – 4.769 voturi). La vot au participat 55.611 de socios, ei fiind la a doua participare din istoria clubului, după alegerile din 2010. Totuși, noul conducător a pornit cu o greșeală taxată de fani.

Joan Laporta, început de mandat ca președinte la FC Barcelona: „Când faci 18 ani, mă suni”

Când împlinești 18 ani, să mă suni”, i-a spus Laporta tinerei respective. Imaginile au fost distribuite masiv, iar comentariile extrem de dure la adresa lui Joan Laporta.„Fără îndoială, cel mai dezgustător lucru pe care l-am văzut vreodată”, „Misoginism” ori „Acesta este omul care va reprezenta Barcelona?” sunt o parte dintre ele.

1. Acoso: mano a la altura del pecho. Reiterada e insistente

2. Lenguaje machista: “Gracias, nena”

3. Acoso: “cuando tengas 18 años, llámame”

Machismo, misoginia, acoso, desigualdad y violencia. Esto es lo que representa el Barça de Laporta pic.twitter.com/hWiBdkhpDh

— Sònia Guerra López/❤ (@SonyaGuerraLpz) March 7, 2021

Juan Laporta, 58 de ani, îl înlocuieşte pe Josep Maria Bartomeu, care e anchetat în dosarul de corupție „Barcagate”, caz în care ar fi plătit un milion de euro unei companii pentru a denigra inclusiv pe unii ca Lionel Messi sau Gerard Pique.

În primul mandat al lui Laporta, FC Barcelona a cucerit 12 trofee

 

The post Joan Laporta, început de mandat ca președinte la FC Barcelona: „Când faci 18 ani, mă suni”. Totul, doar o glumă cu mama fetei | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă