Joan Laporta face lumină în cazul plecării lui Messi de la Barcelona

2 luni in urmă 28

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 august 2021, 11:47 / Actualizat vineri, 06 august 2021 12:16

Joan Laporta (59 de ani), președintele FC Barcelona, susține o conferință de presă după ce clubul catalan a anunțat oficial despărțirea de Lionel Messi (34). Laporta explică cum s-a ajuns în acest punct.

În continuare, cele mai importante declarații:

  • „În primul rând vreau să spun că moștenirea pe care am primit-o (de la fost conducere, n.r.) este oribilă, teribilă. Masa salarială reprezintă 110% din venitul total al clubului. Nu există limite salariale la noi. Știam asta când am venit la club, dar trebuie să spun că numerele care ne-au fost prezentate după realizarea auditului au fost mult mai rele decât cele care ni s-au prezentat inițial. 
  • Asta înseamnă că pierderile sunt mult mai mari decât ce ne așteptam, cheltuim mai mult decât ne așteptam, iar contractele actuale fac să avem o masa salarială imensă.
  • Totul se leagă de fair-play-ul financiar, care în La Liga nu urmează criteriul banilor cash. De asta nu am putut să înregistrăm contractul pe care l-am agreat cu Lionel Messi. Pentru a atinge acel fair-play, Barcelona ar fi trebuit să accepte o operațiune care ar fi afectat clubul pentru următorii 50 de ani în termen de drepturi de televizare. Nu am putut lua o decizie care să afecteze clubul în următorii 50 de ani. Clubul are mai mult de 100 de ani și este mai presus de toate și toți, chiar și decât cel mai bun jucător al lumii. 
  • Îi vom mulțumi mereu pentru tot ce a făcut pentru noi, dar clubul este mai presus de jucători, antrenori, jucători. 
  • Sunt motive obiective pentru plecarea lui Lionel Messi, legate de situația economică a clubului. O investiție de asemenea anvergură, cu contractul lui Messi, ar fi fost riscantă. Am vrut să ne asumăm acel risc, toți din conducere, dar când am realizat care este situația reală a clubului, ar fi înseamnat că am fi pus clubul într-un mare risc. 

Lionel Messi pleacă de la Barcelona

Lionel Messi și reprezentanții Barcelonei nu au putut ajunge la un acord care să respecte toate criteriile financiare, așa cum anunțat încă de ieri după-amiază ziarele din Spania.

Lionel Messi se întorsese din vacanță pentru a semna prelungirea contractului cu Barcelona, dar negocierile dintre starul argentinian și Joan Laporta nu au decurs precum se așteptau cele două parți. 

FC Barcelona a postat un comunicat oficial prin care anunță că Lionel Messi nu va mai continua la clubul catalan în următorul sezon: „Deși clubul și jucătorul au ajuns la un acord cu intenția clară de a semna astăzi un nou contract, acest lucru nu se poate întâmpla din cauza obstacolelor financiare și structurale (reguli ale Ligii spaniole).

În aceste condiții, Messi nu poate rămâne la Barcelona. Ambele părți regretă acest lucru. Barcelona își exprimă gratitudinea pentru tot ceea ce a reprezentat jucătorul Messi. Îi dorim mult succes în continuare, atât în viața personală, cât și la noua echipă”.

Playtech: BOMBĂ! Reghecampf, DAT DE GOL de presa din Germania! S-au aflat, în sfârșit, dedesubturile mariajului cu Anamaria Prodan


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă