Jill Biden, impresionată de tradiţiile româneşti. Cine este opincarul care a cucerit-o pe Prima Doamnă a Americii

2 luni in urmă 1

Jill Biden, impresionată de tradiţiile româneşti în timpul vizitei în România din 2014. Nea Sandu este meşterul opincar care a cucerit-o pe cea care a devenit recent Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii în 2014.

Jill Biden, impresionată de tradiţiile româneşti în timpul vizitei în România din 2014

Prima Doamnă a Americii a cunoscut tradiţiile româneşti în timpul unei vizite din anul 2014, atunci când Joe Biden era vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii,  la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti. Maria Băsescu a fost cea care a însoţit-o. În timpul vizitei, Jill l-a cunoscut pe Alexandru Ilinca, cunoscut şi ca nea Sandu. Acesta este un meşter opincar desăvârşit cu o dăruire aparte pentru datinile străbune, potrivit voceavâlcii.ro.

Ne-a Sandu s-a născut în comuna Orleşti, judeţul Vâlcea şi a învăţat să lucreze opinci de la tatăl său, Gheorghe Ilinca. A practicat croitoria până s-a pensionat şi a revenit cu drag la opincărie. Aşa a început Alexandru Ilinca să folosească din nou pielea de porc din care confecţionează tradiţionalele opinci.

În timpul vizitei de la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, Maria Băsescu, prima doamnă a României la acea vreme, i-a dăruit lui Jill Bideo o zgardana albastra.

“Imi place enorm”, a spus cea care era la acea vreme soţia vicepreşedintelul Americii. Soţia lui Traian Băsescu a ajuta-o să-şi pună bijuteria in jurul gatului.

Citeşte şi Joe Biden a devenit oficial al 46-lea preşedinte al SUA. El s-a instalat la Casa Albă LIVE VIDEO

Cine este Jill Biden, noua Prima Doamnă a Americii. Cum l-a cunoscut pe Joe: „A venit la uşa mea în sacou şi pantofi scumpi”

Joe Biden a reuşit să îl învingă pe Donald Trump şi a devenit noul preşedinte al Americii. El este căsătorit cu Jill, în vârstă de 69 de ani, fiind cea de-a doua soţie a lui. Cei doi au o poveste emoţionantă: Jill l-a ajutat pe Biden să treacă peste şocul pierderii primei sale soţii şi a fiicei lor de numai un anişor, într-un accident rutier.

Jill Jacobs s-a născut pe 3 iunie 1951, în New Jersey. Cea mai mare dintre cele 5 surori, aceasta s-a căsătorit de tânără cu iubitul din liceu, jucătorul de fotbal american Bill Stevenson.

Joe Biden și-a pierdut prima soție și fiica în vârsă de un an de zile într-un accident de mașină, în 1972. Fiii săi, Beau și Hunter, au supraviețuit amândoi accidentului. În moment când Joe Biden a întâlnit-o pe Jill, acesta era senator, iar ea era încă studentă.

Citeşte şi Reacţiile marilor lideri ai lumii după ce Joe Biden a anunţat că e noul preşedinte al Statelor Unite. „Democraţia a învins”

”Eram obișnuită să mă întâlnesc cu băieți în blugi și tricou, iar el a venit la ușa mea în sacou și pantofi scumpi și eu m-am gândit: Doamne, asta n-o să meargă niciodată, nici într-un milion de ani.

Era mai mare cu 9 ani decât mine! Dar am mers să vedem ”Un bărbat și o femeie” la un cinematograf din Philadelphia și chiar ne-am îndrăgostit unul de altul. Nu voiam ca cei mici – copii lui Joe – să piardă o altă mamă. Trebuia să fiu 100% sigură”, a povestit Jill Biden pentru Vogue.

Joe a cerut-o de soţie pe Jill de cinci ori

Jill a spus că Joe a trebuit să o ceară de cinci ori de soție înainte ca ea să accepte. Cei doi s-au căsătorit în 1977, în New York. Fiica lor, Ashley, s-a născut patru ani mai târziu.

Fiul lui Biden din prima căsătorie, Beau, a murit, în urma unei tumori maligne la creier, în 2015, la vârsta de 46 de ani.

Jill Biden a lucrat zeci de ani ca profesoară. Aceasta a predat la un liceu comunitar și la un spital de psihiatrie pentru adolescenți.  De asemenea, s-a alăturat inițiativei Joining Forces, alături de Michelle Obama, pentru a ajuta veteranii din armată și familiile lor să acceseze programe de instruire și de găsire a unui loc de muncă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă