Jeff Bezos a donat o sumă colosală de bani în 2020. Surpriza este, însă, cui!

1 lună in urmă 18

Jeff Bezos, cea mai bogată persoană din lume, este și cel mai mare donator în scopuri caritabile în 2020, potrivit unui top anual al celor mai importante 50 de donații din Statele Unite. Fondatorul Amazanului a uimit cu darul său.

Jeff Bezos a făcut cea mai mare donație individuală în 2020

Lăsând deoparte donația uriașă a lui Bezos, suma totală a celor 9 ocupanți ai top 10 The Chronicle of Philanthropy a fost de 2,6 miliarde de lei și este cea mai mică oferită din 2011 până acum, în condițiile în care mulți dintre miliardarii americani din listă și-au mărit averile în pandemie.

Fondatorul și CEO-ul Amazonului a oferit 10 miliarde de dolari către Bezos Earth Fund, un fond destinat să ajute la combaterea schimbărilor climatice. Poziția a doua în topul donatorilor este ocupată de Phil Knight. Acesta, împreună cu soția sa, a făcut a doua și a treia cea mai mare donație anul trecut, anume 900 de milioane de dolari pentru fundația Knight și 300 de milioane de dolari către Universitatea din Oregon.

Fred Kummer, fondatorul companiei de construcții HBE Corporation, și soția sa, June, au oferit 300 de milioane de dolari pentru înființarea unei fundații care să sprijine programe ale Universității de Știință și Tehnologie din Missouri. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, și soția sa, Prinscilla Chan, ocupă a patra poziție în clasamentul donatorilor din 2020. Cuplul a oferit 250 de milioane de dolari unui centru care a realizat studii privind problemele de securitate a votului la alegerile din 2020.

Cariera în afaceri 

După absolvirea Princeton University în 1986, Bezos a lucrat pe Wall Street în domeniul computer science, apoi a lucrat pentru o rețea de comerț internațional a unei companii numite ”Fitel”. Mai târziu, a lucrat pentru Bankers Trust, o companie la care a devenit vice-președinte, apoi pentru D.E. Shaw & Co. ca specialist în computer science. La finalul anului 2017 i s-a estimat averea la 99 de miliarde de dolari, ocupând primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume, fiind urmat de Bill Gates și Warren Buffet, potrivit analizelor făcute de Bloomberg.

Amazon a devenit sub conducerea sa cea mai mare companie cu vânzări online. Amazon este o companie de vânzare pe baza comenzilor prin Internet. El s-a născut ca Jeffrey Preston Jorgensen în Albuquerque, statul New Mexico. Este fiul lui Jacklyn Gise Jorgensen și al Ted Jorgensen.

The post Jeff Bezos a donat o sumă colosală de bani în 2020. Surpriza este, însă, cui! appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă