Japonia prelungește RESTRICȚIILE încă 30 de zile - Decizia pentru doza BOOSTER coronavirus

2 săptămâni in urmă 13

'Vom menţine măsurile de control al frontierelor până la sfârşitul lui februarie, în acelaşi timp luând măsurile necesare din punct de vedere uman şi ţinând cont de interesul naţional', a afirmat premierul Fumio Kishida într-o declaraţie de presă, relatează Agerpres.

Media locale au relatat că sunt analizate excepţii de la aceste măsuri stricte pentru cetăţenii străini care au familie japoneză sau pentru studenţii străini, însă marţi nu a fost făcut niciun anunţ oficial în acest sens.

Potrivit lui Kishida, guvernul va deschide marile centre de vaccinare gestionate de Forţele de autoapărare japoneze şi va cere comunităţilor locale să-şi redeschide propriile centre pentru a fi accelerată administrarea dozelor booster.

Japonia a instituit măsuri drastice de control la frontiere, ce includ o perioadă de carantină şi teste frecvente pentru toţi cei care intră pe teritoriul său.

Aceste eforturi nu au împiedicat însă propagarea variantei Omicron, iar numărul de cazuri noi depistate zilnic este în creştere netă. La nivel naţional, media săptămânală a crescut de zece ori în cursul ultimei săptămâni.

'Varianta Omicron pare să provoace mai puţine cazuri grave, dar, dacă numărul total de infectări creşte, cazurile grave vor creşte şi ele, iar aceasta va pune sub presiune sistemul spitalicesc', a prevenit şeful guvernului, cerând populaţiei să rămână vigilentă.

Restricţiile sanitare care privesc forţele americane staţionate în arhipelagul japonez, ce nu sunt supuse regulilor japoneze în materie, au fost de asemenea înăsprite începând de luni de comandamentul american, la presiunea guvernului de la Tokyo.

Mai mulţi responsabili locali sunt de părere că bazele militare americane sunt în mare măsură la originea noului val de epidemie în Japonia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă