Japonia comemorează 76 de ani de la bomba de la Hiroshima, ziua care a schimbat istoria

2 luni in urmă 9

Supravieţuitori, rude ale celor dispăruţi şi doar câţiva oficiali străini au participat la ceremonia care a avut loc în cursul dimineţii la Hiroshima (vestul Japoniei) pentru a comemora victimele şi a cere pace în lume.

Din cauza pandemiei, publicul larg nu a avut acces la ceremonie, ca şi în 2020, dar a putut să o urmărească pe internet. Participanţii, purtând mască şi majoritatea îmbrăcaţi în negru, au ţinut un minut de reculegere la ora 08:15 (joi 23:15 GMT), la care bomba atomică americană a fost lansată asupra oraşului în urmă cu 76 de ani.

Această tragedie ”a învăţat omenirea că ameninţarea altora pentru a se apăra nu aduce beneficii nimănui”, a declarat primarul oraşului Hiroshima, Kazumi Matsui, într-un discurs.

Bombele de la Hiroshima şi Nagasaki au pus capăt celui de-Al Doilea Război Mondial

Bomba atomică de la Hiroshima a ucis 140.000 de persoane din 6 august şi până la sfârşitul anului 1945, iar cea aruncată la Nagasaki pe 9 august 1945 a ucis 74.000 de persoane în aceeaşi perioadă. Japonia a capitulat la 15 august 1945, punând capăt astfel celui de-al Doilea Război Mondial.

Cu toate acestea, acest tratat nu a fost semnat de cele nouă ţări care deţin armă atomică (SUA, Rusia, China, Franţa, Regatul Unit, India, Pakistan, Israel şi Coreea de Nord), notează Agerpres.

Citeşte şi: Vaccinarea obligatorie a medicilor şi asistenţilor, validată în Franţa. Consiliul Constituţional aprobă strategia anti-COVID a lui Emmanuel Macron

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă