Japonia, amenințată de sosirea unui super taifun „fără precedent”: Măsurile pregătite de autorități

1 săptămână in urmă 25

Agenția de Meteorologie din Japonia i-a îndemnat pe rezidenți să evacueze sâmbătă părți din sudul insulei Kyushu, înaintea unui taifun puternic care se preconizează că va aduce până la jumătate de metru de ploaie când va lovi duminică, relatează Reuters.

Furtuna botează Nanmadol este clasificată ca un super taifun de către Centrul Comun de Avertizare a Taifunurilor al Marinei SUA și are potențialul de a fi cea mai distructivă furtună tropicală care a lovit Japonia în ultimele decenii.

Agenția meteorologică din Japonia a declarat că ar putea emite o „avertizare specială” pentru prefectura Kagoshima și alte părți din Kyushu, cea mai sudică insulă semnificativă a Japoniei, încă de sâmbătă seara, cu posibilitatea unor valuri mari și ploi abundente în regiuni. Ar fi prima astfel de alertă pentru orice prefectă la nord de lanțul de insule Okinawa, a informat presa națională.

Furtunile și ploile „fără precedent” ar putea lovi zona, a declarat un oficial local, la o conferință de presă televizată, îndemnând locuitorii de acolo să evacueze înainte de a se întuneca.

Autoritățile au decis sâmbătă să oprească circulația pe unele linii feroviare, înainte ca decizia să se extindă duminică. Zeci de zboruri de weekend în regiunea de sud au fost anulate, a informat postul NHK.

Furtuna, echivalentă ca putere cu un uragan de clasa 5 din Oceanul Atlantic, este prognozată să se curbeze spre est și să treacă peste Tokyo marți, înainte de a ieși în larg până miercuri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă