Japonezii spun că au efectuat primul transplant de plămâni unui bolnav COVID de la un donator viu

1 lună in urmă 13

Femeia a suferit pe 7 aprilie o operație care a durat 11 ore, iar o echipă medicală japoneză, formată din 30 de persoane, i-a transplantat țesut pulmonar de la soțul și fiul ei.

O japoneză ai cărei plămâni au fost grav deteriorați de COVID a primit ceea ce medicii numesc primul transplant de plămâni din lume de la donatori vii la un pacient cu COVID, a informat CNN.

Este cunoscut faptul că boala COVID-19 provoacă leziuni pulmonare severe la unii pacienți, iar persoanele din întreaga lume au primit transplanturi pulmonare. Dar spitalul din Kyoto a precizat că acest caz a fost primul în care țesutul pulmonar a fost transplantat de la donatori vii.

Unul dintre chirurgii toracici de la spitalul unde s-a efectuat operația a spus că acest caz dă speranță pacienților care suferă de leziuni pulmonare severe din cauza coronavirusului. „Am demonstrat că avem acum o opțiune de transplant pulmonar de la donatori vii”, a spus chirurgul Hiroshi Date.

Japoneza ar putea fi externată peste două luni

Pacienta, despre care nu s-au oferit informații, s-a infectat la sfârșitul anului trecut și a petrecut luni de zile pe un plămân artificial, potrivit Spitalului Universitar din Kyoto.

Boala a cauzat probleme serioase plămânilor, care nu mai erau funcționali și astfel a fost nevoie de un transplant pulmonar ca să supraviețuiască. În aceste condiții, soțul și fiul femeii s-au oferit să doneze părți din plămâni. Cei doi sunt într-o stare stabilă, iar femeia este la terapie intensivă și se estimează că va fi externată în aproximativ două luni.

Transplanturile de la donatori în moarte cerebrală sunt încă rare în Japonia, iar donatorii vii sunt considerați o opțiune mai bună, potrivit CNN.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă