Jandarmii, trimiși la aeroport, în Suceava, după ce medicii DSP au acuzat să sunt scuipați de cei pe care îi carantinează

3 săptămâni in urmă 28


Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat miercuri, după o ședință la Aeroportul din Suceava, că a dispus permanența unui echipaj de jandarmi în zona triajului epidemiologic. Decizia vine după ce directorul DSP Suceava a spus că medicii sunt agresați verbal, jigniți și scuipați de cetățenii care sunt carantinați.


„Măsura are ca scop descurajarea manifestării unui comportament ostil față de salariații DSP Suceava”, a precizat prefectul într-un comunicat de presă.


„Respectăm opțiunea fiecărui cetățean de a nu se vaccina sau testa. Nu înseamnă că, personal, o și încurajez…. În același timp, cetățenii aflați în această situație trebuie să fie conștienți că și-au asumat și consecințele care decurg din legislația actuală”, a spus Alexandru Moldovan.


Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a trimis jandarmii la aeroport pentru a păzi angajații DSP

Decizia de detașare a jandarmilor la Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava a venit după ce, miercuri dimineață, directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, a transmis că s-a ajuns în situația în care angajați ai DSD Suceava ce asigură triajul epidemiologic la terminalul sosiri sunt agresați verbal, jigniți și scuipați de cetățenii pe care îi carantinează.


Numai în cursul zilei de marți, 21 decembrie, 2.148 suceveni au fost carantinați după revenirea în țară pentru că nu erau vaccinați anti COVID și nici nu aveau test PCR negativ.


Foto principală: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă