Jandarmii montani au salvat un tânăr care urma să se arunce într-o prăpastie, păcălindu-l cu o ţigară

1 lună in urmă 1

Un bărbat de 39 de ani, din Măgura, a sunat la 112 și a amenințat că e pe o stâncă și vrea să se arunce. Apelul a fost localizat în zona Prăpăstiile Zărneștilor, iar pentru căutarea apelantului au fost solicitați jandarmii montani de la Zărnești. 

Tânăr salvat de jandarmii montani din Braşov, în timp ce încerca să se arunce de pe o stâncă

Observatornews.ro

Un tânăr fără perspectivă a vrut să se arunce în prăpastie

Bărbatul a fost găsit, după mai multe căutări, de șeful Postului de Jandarmi Montan Zărnești, pe baza coordonatelor gps ale apelantului. Zona în care se afla bărbatul este greu accesibilă, iar bărbatul a fost găsit și după urmele pe care le-a lăsat în zăpadă.

Discuția între jandarmul montan și bărbatul respectiv a durat aproximativ o oră, timp în care amenința în permanență că, dacă se apropie cineva de el, se aruncă de pe stânci. În cele din urmă, a cerut o țigară și sub pretextul de a-i oferi acea țigară, Plt. adj. șef Marian Blajiu a reușit să-l tragă de pe marginea prăpastiei într-o zonă sigură, de unde a fost preluat de ceilalți colegi și coborât în siguranță la ambulanță.

Plt. adj. șef Marian Blajiu, șeful Postului de Jandarmi Montan Zărnești este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați jandarmi montani din unitate şi a primit de-a lungul carierei mai multe premii și distincții pentru activitatea lui, iar anul trecut a primit și titlul „Pro Urbe” din partea comunității brașovene. Motivaţia pentru care tânărul încerca să-şi pună capăt zilelor a fost că nu mai are rost să trăiască, din cauza marginalizării, fiind recidivist.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

jandarm salvare tanar suicid brasov zarnesti stanci prapastie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă