Jandarmii au identificat până acum 30 dintre cele câteva sute de protestatari antimască din București / Au fost date amenzi de aproape 30.000 de lei

1 lună in urmă 1

Jandarmeria București a anunțat sâmbătă seară că a aplicat amenzi în valoare de 29.950 de lei pentru 30 de participanți la manifestațiile împotriva restricțiilor care au avut loc în Capitală, precizând că se fac în continuare verificări pentru identificarea celorlalte persoane care au încălcat normele în vigoare.

În București au avut loc sâmbătă două proteste, unul în Piața Victoriei, celălalt în Piața Universității, la care au participat sute de manifestanți. Cele două grupuri s-au unit ulterior în Parcul Izvor, de unde au pleca spre Palatul Cotroceni.

Protestatarii nu au purtat mască și nu au respectat distanțarea fizică.

Comunicatul integral transmis de Jandarmeria București:

Până la momentul întocmirii acestui comunicat (aprox. 21.45 – n. red.), au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29.950 de lei, atât organizatorilor cât și unora dintre participanți.

Organizatorii activităților au fost sancționați contravențional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți, nu au asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 și nu au respectat locul de desfășurare a activităților declarate.

Participanții la adunările publice au fost sancționați pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun.

Citește și:

VIDEO Proteste în București și în mai multe orașe din țară împotriva restricțiilor anticoronavirus / Șoșoacă și Bahmuțeanu au participat la protestul din Capitală. Simion, la manifestația din Cluj / Jandarmeria: Protestatarii vor fi identificați și sancționați

VIDEO Senatoarea Șoșoacă face show la protestul antimască din Piața Victoriei pe piesa ”Another brick in the wall” de la Pink Floyd

Foto: Protest antimască în București / Sursa: captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă