Jandarmii au dat amenzi de 99.000 de lei în urma protestelor de duminică noapte

2 săptămâni in urmă 1


Jandarmeria Română anunţă că au fost date peste 200 de sancţiuni în urma protestelor organizate în 24 de localităţi împotriva noilor restricţii anti-COVID.


Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 219 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 99.000 de lei, arată Jandarmeria Română.


În 7 dintre cele 24 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane, precizează instituţia.


Anterior, Jandarmeria București a anunțat că au fost date aproape 30 de amenzi în Capitală, în valoare de 14.000 de lei. Instituția a precizat că „în continuare, vom continua vizionarea imaginilor operative, pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat legea”.


Mii de oameni au ieşit în stradă, în noaptea de dumincă spre luni, pentru a-și arăta nemulțumirea față de noile restricții anti-COVID, inclusiv cele care stabilesc că, de acum, carantina de noapte începe de la ora 20.00, în funcție de rata de infectare.


Manifestații au avut loc în București, Constanța, Brăila și Galați, după ce noile restricții au intrat în vigoare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă