Jandarmii au dat amenzi de 50.000 de lei la protestul împotriva restricțiilor din Constanța/ În continuare se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat măsurile stării de alertă

3 săptămâni in urmă 5

Jandarmii au dat amenzi de aproximativ 50.000 de lei după protestul organizat, duminică seară, împotriva restricțiilor la Constanța, se arată într-un comunicat transmis de Jandarmerie.

Citește și Proteste împotriva restricțiilor în Constanța și Brăila, sute de oameni în stradă

„Până în momentul întocmirii acestui comunicat, au fost aplicate 102 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49500 de lei atât organizatorului, cât și unora dintre participanți”, a transmis luni dimineață IJJ Constanța.

Sute de oameni au protestat duminică în Constanța, dar și în alte orașe din țară, împotriva noilor restricții instituite de autorități pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus.

Protestatarii au cerut ridicarea restricțiilor de circulație și a celor referitoarea la orarul de funcționare a magazinelor și teraselor.

„Organizatorul activităților a fost sancționat contravențional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic,  iar participanții pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României”, mai precizează Jandarmeria Constanța.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun, transmis autoritățile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă