Jandarmeria Română refuză să spună dacă l-a sancționat pe Teodosie pentru derapajele din timpul pandemiei și invocă ”dreptul la respectarea demnității”

1 lună in urmă 1

Jandarmeria Română a refuzat să spună dacă jandarmii i-au aplicat vreo sancțiune contravențională lui Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu ocazia evenimentelor religioase la care presa a transmis că au fost încălcate regulile impuse în pandemie. Într-un răspuns pentru G4Media.ro, jandarmeria invocă articolul 72 din Codul Civil.

Articolul 72 din Codul Civil: Dreptul la demnitate
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

”Scopul nostru nu e acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă normele legale în vigoare, viata și sănătatea persoanelor fiind prioritare”, mai arată Inspectoratul General al Jandarmeriei în răspunsul către G4Media.ro.

Pe de altă parte, jandarmeria arată că a aplicat ”sancțiuni contravenționale” unor persoane care nu au respectat măsurile de distanțare fizică la ceremonia religioasă de Bobotează din Constanța, dar nu au transmis ce tip de sancțiuni și numărul lor.

G4Media.ro și alte publicații și televiziuni au transmis în ultimul an imagini de la evenimentele organizate de Teodosie și Arhiepiscopia Tomisului la care nu erau respectate măsurile impuse de autorități.

Jandarmeria Română, condusă de colonelul Alin mastan, nu a răspuns la întrebarea adresată de G4Media.ro legată de diferența de tratament aplicat participanților la evenimentele organizate de Arhiepiscopia Tomisului față de tratamentul aplicat altor categorii de persoane, precum administratorii de restaurante, terase, firme de evenimente, care sunt aspru sancționați când încalcă regulile. (Sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă