Jandarmeria Română: Duminică au fost proteste în 24 de localități / Au fost aplicate 219 amenzi

2 săptămâni in urmă 1

Jandarmeria Română anunță luni, că duminică au avut loc proteste antirestricții în 24 de localități, fiind date, până acum, organizatorilor și participanților, 219 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 99.000 de lei.

Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

La nicio manifestație, nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică, potrivit sursei citate.

În 7 dintre cele 24 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

”În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară. Jandarmeria Română va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale”, spune Jandarmeria.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că Jandarmeria a aplicat 29 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor sanitare în cazul protestului din noaptea de duminică spre luni din Bucureşti
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă