Jandarmeria dezminte că ar permite depășirea numărului maxim de participanți la parada Asociației Accept de pe Calea Victoriei

2 luni in urmă 58

Jandarmeria Capitalei a transmis vineri seară, 13 august, că nu a permis depășirea numărului de participanți la marșul Asociației Accept din 14 august.

”În legătură cu informația transmisă public de către un reprezentant al Asociației ACCEPT, referitoare la " un acord cu Jandarmeria" care să permită depășirea numărului maxim de participanți prevăzut de legislația în vigoare, cu ocazia marșului autorizat în data de 14 august a.c., Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Dezmințim informația vehiculată în spațiul public și facem apel la responsabilitate din partea organizatorului pentru desfășurarea adunării publice în condiții de maximă siguranță și cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare, astfel încât sănătatea și securitatea participanților și ale celorlalți cetățeni să poată fi asigurate.

Totodată, reamintim faptul că, nerespectarea numărului de participanți stabilit de legislația în vigoare și asumat de organizator atrage răspunderea contravențională a acestuia.

Jandarmeria Capitalei va lua toate măsurile pentru ca activitatea declarată să se desfășoare în condiții optime de siguranță pentru toți cetățenii și va urmări, ca de fiecare dată, respectarea prevederilor legale în vigoare”, a transmis Jandarmeria București.


Pe 6 august, Asociația Accept acuza Primăria Capitalei că, pentru prima dată în 15 ani, boicotează organizarea Marșului Bucharest Pride, dedicat comunității LGBTQIA+ din România.

Reprezentanții Primăriei București au negat acuzațiile, susținând că este vorba despre două evenimente care s-ar suprapune.

Asociația Accept organizează sâmbătă, 14 august, începând cu orele 17.00, un marș. Punctul de întâlnire va fi în Piața Victoriei și participanții vor mărșălui până la Piața Universității.

Citeste si:

Reprezentanții ACCEPT nu vor accepta rute alternative nesigure pentru marșul Bucharest Pride. Discuții privind organizarea la Primăria Capitalei

Asociația Accept și Primăria Capitalei au căzut de acord. Cum și unde se va desfășura Marșul Bucharest Pride

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă