Jandarmeria București a dat noi amenzi în cazul protestului AUR de la Parlament

3 săptămâni in urmă 16


Reprezentanții Jandarmeriei București au anunțat, joi, că au fost dale alte 51 de sancțiuni în valoare de 54.000 în urma protestului față de certificatul verde care a avut loc, marți, în fața Palatului Parlamentului.


„În continuarea măsurilor luate în data de 21.12.2021, în contextul manifestației de protest de la Palatul Parlamentului, suplimentar, au mai fost aplicate alte 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei București, joi, printr-un comunicat de presă.


 Total sancțiuni contravenționale aplicate până în prezent: 168 de sancțiuni, în valoare totală de 252.800 lei.


Primele sancțiuni au fost date în cursul zilei de marți, atunci autoritățile au anunțat că 72 de persoane au fost amendate cu aproape 175.000 de lei în urma manifestației. Tot atunci un bărbat suspectat că a vandalizat mașinile din curtea Parlamentului a fost reținut.


Patru autovehicule au fost avariate în timpul protestul organizat de AUR marți dimineață la Parlament, împotriva certificatului COVID, a transmis Ministerul de Interne.


Aproximativ 200-300 de manifestanți au intrat în curtea Parlamentului, marți la prânz, în timpul protestului organizat de AUR față de certificatul COVID, a informat Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă, în care a precizat că manifestația nu a fost autorizată.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă